Selasa, 14 Disember 2010

saya tak menangis.. tapi

jangan salah anggap bila saya kata saya tak menangis sebab kehilangan awak
memang saya tak menangis
sebab saya fikir
apa saya boleh ubah dengan menangis
dan kalau saya mula menangis
tak akan berhenti

menangis tak akan melegakan saya
sebab saya tak akan pernah lega
walau berkoyan2 air mata pun yang tumpah

saya bergembira
saya buat lawak
saya pergi karoke
saya makan sedap2..
apa saja saya nak makan
saya akan makan

saya berjalan2 ke sana ke mari
tengok wayang segala cerita
saya buat kerja saya penuh tekun
saya luangkan masa dengan keluarga
saya luangkan masa dengan adik2

saya tak menzalimi diri saya

tapi saya masih pejam mata dgn wajah awak berlegar2
dengan hati yang terlalu merindui awak
dan buka mata dengan sentakkan.. mahu tengok awak disisi
saya berlegar dirumah awak bila saya rindu
saya peluk erat2 apa sahaja pemberian awak

saya benci bila jantung kena cucuk2
kadang2 saya biarkan..
malas nak menahan.. saya penat menahan

dan secara mentalnya.. saya menzalimi diri saya
dan saya malu dengan diri saya

lupakan saya
sebab bila saya tahu awak lupakan saya
saya akan lupakan awak

saya jenis setia.. terlalu setia
sebab tu awak yang kena tinggalkan saya
maksud saya
betul2 jauhkan diri awak dari saya =((

jauhkan diri dari saya
jangan cuba nak hubungi saya lagi

biar saya anggap awak tak sayang saya lagi.. tak cari saya lagi.. tak fikir saya lagi

saya betul2 nak lupakan perasaan ni
saya nak bina hidup baru
saya nak berasa tenang
biar Allah yang legakan hati dan perasaan saya ni

dan awak pun.. bahagiakanlah diri awak sepenuhnya
saya nak awak bahagia... macam awak nak saya bahagia

peranan kita
bahagiakan diri masing2 dengan perpisahan ni
yang lain
serahkan pada takdir

tolong lah saya.....
sebab saya jadi lemah balik bila awak dekati saya
segala kekuatan yang saya kumpul
jatuh
tolonglah................ kesian lah kat saya
saya tak sanggup lagi tanggung ni semua

Khamis, 9 Disember 2010

sekejap saje mengemas ni =(

kan bagus, kalau semuanya berfikiran macam ini. termasuk aku

basuh pinggan
kemas dapur pas masak
buang sisa kat singki
sapu lantai ( setiap hari kan bagus)
sekejap je..
ade ke sampai berjam?
tapi kenapa ada yang malas nak buat

walau busy macam mana pun
kenapa mak kita mampu buat.. keje penat pun mampu buat
sebab dorang ikhlas

tidak lah aku kata aku ini pengemas
tapi aku sangat tak tahan dengan kotor

aku susah nak cari masa untuk mengemas.. aku kemas sekadar yang aku mampu
tapi aku benar-benar tak tahan dengan kotor
pemalas mana pun kamu
sekurang-kurangnya jangan pengotor
JANGAN PENGOTOR

ARCSB... ape itu

Bijak pandai

malam dinner yg kenyang + mengantuk + penat

juadah


Lunch ( 4 meja, lauk pauk, sayur, roti dan kek).. sedap gila.. aku hanya suka tunggu waktu lunch..


waktu seminar -kosong

tahu jalan saje



ARCSB atau dikenali : Asian Regional Conference on System Biology (ARCSB) 2010 bertempat di ROYAL CHULAN HOTEL, KL.. (aku rasa mcm 5 star je.. bukan 6 star), 3 hari 2malam

haha... sangat malas tau tak.. kelamkabot mahu siapkan poster. Dr aku bertaste tinggi.. banyak kene tukar.

dihadiri oleh orang2 dari negara2 asia.. (dah namanya asian regional kan). ada oral and poster presentation. aku masuk poster je.. semuanya tentang apa research2 yg telah dibuat. semuanya pasal sistem biology.. seronok.. teruja.. kagum. dasat2 dorang ni.. agaknya kalo aku ni rajin lagi 50%, dapat lah jadi macam dorang.kan2

tapi lama2, telinga rasa malas nak mendengar ilmiah2 yg disampaikan.. sekadar cuba memahami sikit2. yelah.. mahal bayar.. rm900 ( bukan byr sendiri pun =p). Mata boleh pulak takde mood nak tengok yg kacak2, terutamanya yg rusia tu. eheheh.. Lidah asek gatal nak merasa makanan yg sedap2. sebab skang ni aku jadi tak peduli dgn berat badan. aku akan makan bila aku nak makan. gila kan..

minggu lepas banyak program.. selain ARCSB, teman mak abah pegi MAHA.. pegi wayang dgn membe2. dan lab lab..

Sabtu, 27 November 2010

hehe.. update sudah..entry sgt panjang =p

lama tak update blog.. ade yg rindu? Tibe2 aku rasa rindu nk tulis2 kat blog nih..hehehehe . bila piker balik.. tahun ni.. aku macam dah turn 180o.

Lab work

Ulang.. ulang saje phase 1 tu.. dan akhirnya aku amek keputusan untuk terus masuk phase 2.. mana tahu.. bila dah phase 2 dia jadi ok.. kan.. ye tak

Kerja lab aku bermula dari pagi.. dan kadang2 sampai malam.. terperuk saje dalam hutan tu..tak lihat luar.. aku takat ni belum bosan.. sebab memang sebuk.. kaki ni berjalan sana dan sini. Naik turun itu dan ini.. Dan dilihat pada cara kerja aku, senang kurus kata mereka..oh tidak..

Dan supervisor aku.. – takot dia baca blog aku-

Family

Mak abah dan zila (adik bungsu) kat Melaka (hometown aku lah) .. dan nana di UIA pj.. setiap 2 minggu aku kan try balik rumah jugak.. dan bila kat rumah.. aku cuba jadi anak terbaik.. huhu.. driver.. tukang bersih. Masak (ini dah jarang)

Kereta

Eksiden.. ok.. malas nak cite.. ikot polis aku yang salah.. tapi aku rasa aku tak salah!! Biar lah.. dah berlaku sebulan lepas dah.. kereta pun dah selamat kuar bengkel =).. syukur2. Tapi pastu jadi transformer.. aku hantar puchong (sesat.. tapi smpy jugak.. bodo.. kg nenek pun leh sesat).. dah sampai tak boleh buat pulak.. nak raya katanya.. last2 hantar kat melaka.

Dah jadi transformer pun aku boleh bawak smpy UPSI puchong.. Melaka.. mujur tak jadi apa2.. maybe sebab niat baik.. .hu.. ok.. betul cakap mak.. jgn berani2 sgt.. tanak buat dah.

Makan

Disebabkan kebizian.. aku pastikan jugak. Satu hari aku kene makan 3 kali. Pagi.. lunch n dinner.. dan bukan makan biasa2.. biasanya aku amek heavy.. haha.. sebab tu berat aku dok maintain saje. Air banyak2

Gym

Ye.. dah daftar gym.. tapi setakat daftar.. seminggu paling bnyk pun 2 kali kot aku pegi.. itu pun sebab tak ada lab… tiap kali pergi.. treadmill.. aku target 200 kcal.. dgn speed 4,5 saje.. sebab nak habes cepat.. itu bukan cara yang baik.. 30 minit dah habes aku nih.. patut selang2 dgn rehatkan, baru berkesan.. ade gak ikot aerobic.. dance.. entah.. aku takde bakat.. badan keras macam kayu.. lol

Cleaning

so dengan gym.. dengan lab.. apa maknanya malam aku.. tapi aku mewajibkan diri untuk buat satu cleaning setiap hari.. sama ada sapu umah (minggu ni 2 kali.. bagos ain), cuci toilet (ikot turn) bersih dapur (belum sempat buat betul2 lagi) dan… basuh baju.. ye.. bila aku basuh baju.. (handwash) mau 2 baldi sekali basuh..

kawan

betul lah.. time study undergrad dulu lagi bagos.. rapat dgn kawan2. Sekarang ni.. maaf kan aku.. aku cuba wat terbaik untuk luangkan masa.. huhu.. aku try jugak.. jumpa neena dekat UPSI, fadilah dekat UPM.. sekali sebulan atau sekali 2 bulan.. dgn kwn2 serumah pun dah jarang jumpa.. sorry nani n zura.. dan yg lain put yg jauh sgt, zati tisya… hmm

Jodoh

Aku selitkan kan jugak agenda ni.. sebab memang seronok bila berangan pasal kawen..haha.. macam dah ada calon je ain.. tak.. aku lum nampak lagi siapa suami aku.. Akan datang jugak pada masa yang Dia tetapkan… lagi pun aku ade penyakit bosan bercinta tanpa ikatan.. sebab dah serik sgt dgn kecundang. Bila dah jumpa.. nak ajak kawen cepat2.. if dia nak tangguh2.. aku angkat kaki.. (uish.. cakap besar nih). takat nih.. mcm tawar hati je ( kompem kwn2 aku tak caye)

Diri

Tetap jugak cuba menjaga.. menyapu itu dan ini..haha.. aku baru tukar brand set muka.. aku guna ZA la.. ganti nanowhite.. sebab akak Watson tu promote baikkk punya.. ye.. aku mudah terpengaruh.. tapi tak cantik pun.. jaga makan ni, aku pastikan minum susu dan makan sayur setiap hari.. itu mesti..

Buku

terlalu banyak buku yang aku nak baca.. jurnal2 yg patot baca aku tak baca pulak.. hu.. aku rindu nak baca banyak2 tu.. hmm sebab tu.. setiap bulan.. aku pastikan melekat pada Solusi. memang best.. yang lain belum sempat =((......

cerita

aku nak tengok cite korea banyak2.. takat ni sempat tgk personal taste je kot.. pas BOF awal tahun haritu.. movie banyak la jgk.. sebab bila tensen.. aku kuar senyap2.. tgk movie..hahaha..

nak ulang tgk ISWAK 1 n 2.. LOTR... dan harry potter.. sowi.. lum sempat singgah =((

master

aku lum daftar. liat kan aku? sampai Dr cakap.. if daftar sem depan.. saya hantar pegi Jepun... hmmm tak teruja pun (belagak) .. siyes.. maybe kalo dia cakap.. france.. Spain.. Iran.. aku akan jawab YES. sana banyak hidung mancung dengan mata redup, tinggi,kacak.. macho.. wahhh., OK.. dah ain... lum daftar.. malas nak attnd kelas..haha..

Emosi

Aku baru dilanda badai.. emosi aku kian stable kot

Hmmm

aku nak cuba jadi terbaik untuk semua

Aku nak habiskan master cepat2 – tapi aku tertekan, tak dapat nak handle banyak menda. Aku sentiasa rasa takde masa.. otak aku memikirkan itu dan ini.. aku jadi risau, risau kerja aku ni menyebabkan hubungan aku dengan family, kawan2 terganggu.. aku cuba sedaya upaya nak handle semuanya.. cuba buat yang terbaik.. tapi manusia. Terbaik aku tu kadang2 tak telus.. aah.. ade yang terasa dengan aku.. tapi faham lah.. letak kan diri ditempat aku.. dengan

sikap nyanyok + kerja bizi + anak sulung + punya 2 bestfren di tmpt yang jauh + cuba buat tugasan rumah sebaiknya + problem kereta + baru tinggalkan cinta + itu ini+

sampai aku terpikir… bila aku nak rehat.. bersambung2 semuanya….

menekan fizikal dan mental aku

dan bila terlalu banyak yang menghimpit.. menangis itu bukan melegakan.. itu akan buat kau tumbang..

itulah.. bila dah besar.. banyak aku belajar.. sebab itu aku katakana.. aku rasa mcm dah turn 180o . tapi aku tertekan banyak sikit.. ubatnya hanya Allah, muhasabah diri.. aku tak mampu bersabar, maka aku bersyukur.. syukur dan syukur atas nikmat senang dan nikmat susah yang datang. Tapi kadang2 aku jadi bebal jugak.. lantas menambahkan lagi dosa mcm pepasir pantai itu


berpegang pada kata2 seseorang - apa yang awak buat, buat yang terbaik =))

Khamis, 19 Ogos 2010

favorita love quotes =)


  • They say loving you gives pains and full of sacrifices But I'll rather take pains and lots of sacrifices than not to be love by you.
  • Better to have loved and lost then to have never loved at all
  • "When you are in Love you can't fall asleep because reality is better than your dreams."
  • I love you not only for what you are, but for what I am when I am with you. I love you not only for what you have made of yourself, but for what you are making of me. I love you for the part of me that you bring out. Give her two red roses, each with a note. The first note says For the woman I love and the second, For my best friend.
  • Meeting you was fate, becoming your friend was a choice but falling in love with you I had no control over.
  • "When you are in Love you can't fall asleep because reality is better than your dreams."
  • If you love something, let it go. If it comes back to you, its yours forever. If it dosent, then it was never meant to be.
  • Don't let someone become your everything, because when they're gone you have nothing!
  • We are all a little weird and life's a little weird, and when we find someone whose weirdness is compatible with ours, we join up with them and fall in mutual weirdness and call it love.
  • If rain drops were kisses,I could send you showers. if hugs were seas i send you oceans. and if love was a person i send you me!!
  • If you judge people, you have no time to love them
  • To the world you are one person, but to one person you are the world.
  • Love is blind -- marriage is the eye-opener
  • Love is just a word until someone comes along and gives it meaning
  • I love her and that's the beginning of everything
  • True love begins when nothing is looked for in return.
  • There is no remedy for love than to love more
  • You can close your eyes to the things you do not want to see, but you cannot close your heart to the things you do not want to feel
  • Love is not blind; it simply enables one to see things other fail to see
  • http://www.1-love-quotes.com/

Ahad, 8 Ogos 2010

Bahagia terletak pada sifat redha

BAHAGIA belum tentu tersimpan di istana yang megah. Bahagia pada sepasang kekasih tentu ada pasang surutnya. Di manakah bahagia? Pada keluasan ilmu, rezeki dan pangkat, atau duduk bercengkerama dengan isteri dan anak-anak? Ternyata itu semua boleh juga menggoncang perasaan, memerah otak jadi lemah, badan kering dan layu, sakit di hati yang susah mengubatinya.

Pakar motivasi menyatakan: "Anda adalah apa yang anda fikirkan mengenai diri anda". Manakala hadis Rasulullah SAW memberi petua lagi bernas, sabdanya: "Sungguh hebat keadaan orang mukmin, mereka sentiasa berkeadaan baik. Tidak terjadi yang demikian itu kecuali pada diri orang mukmin. Jika ia mendapat kesenangan ia bersyukur, hal ini adalah kebaikan. Dan jika ia ditimpa kesusahan ia bersabar, itu juga adalah kebaikan."(Hadis riwayat Imam Muslim).

Semua baik, baik dan baik. Apa yang Allah pilih untuk kita adalah baik. Bila sakit ubatnya adalah senyum dan reda. Diuji dengan kekurangan harta tidak menjadi masalah bagi orang yang percaya bahawa bukankah selama ini Allah memberi lebih banyak daripada mengambil? Ibnu Mas'ud apabila ditanya: "Apakah engkau bersedih kerana kehilangan sebelah kakimu?" Beliau menjawab: "Bukankah Allah telah meninggalkan untukku yang sebelah lagi?"

Orang banyak mengatakan: "Bahagia itu adalah kepuasan hati." Tapi pernahkah kita berfikir bahawa manusia tidak akan pernah puas? Selagi mana ia berada di dunia ia pasti berhadapan dengan kekurangan. Kurang popular, kurang kaya, kurang cantik, kurang sihat dan pelbagai tuntutan nafsunya yang tidak akan pernah rasa dengan sempurna. Selami dasar hati anda, percayalah bahawa sesungguhnya bahagia itu ada pada sifat redha.

Ia bagaikan ubat yang menyejukkan orang yang demam. Seperti rimbunan pohon di tengah panas yang terik, umpama hembusan angin yang sepoi-sepoi bahasa memujuk hati yang luka. Sesungguhnya apa-apa yang datang kepada kita adalah baik belaka kerana Allah SWT lebih mengetahui apa yang 'sesuai' untuk kita. Dia yang memilih, yang Maha sempurna aturan-Nya, yang suci dari cacat cela atas segala pentadbiran-Nya.

Sebagai manusia biasa ada kalanya kita ‘tidak terima’ dengan apa yang terjadi pada diri. Tapi biarlah perasaan itu dikawal pada paras hanya ‘terkejut’ di puncaknya, kemudian surut dengan perasaan redha atas ketentuan-Nya. Firman Allah bermaksud: "Allah pun redha ke atas diri mereka dan mereka pun redha dengan pemberian-Nya." (Surah al-Bayyinah, ayat 8)

Ada dua rahsia yang terkandung dalam kalimah Allah itu, iaitu pertama adalah ayat ini cuba memujuk kita bahawa apa-apa yang datang kepada kita semuanya adalah hadiah pemberian Allah. Ujian itu sebenarnya hadiah yang paling mahal tetapi kadang-kadang manusia menganggap cuma nikmat yang paling berharga.

Kedua, wujudnya hubungan kasih sayang antara Allah dan hamba-Nya. Sayang akan melahirkan redha ke atas apa saja yang dilakukan oleh orang yang kita sayang. Kerana sayang, masakan isteri yang kurang garam terasa sedap juga. Kekasih yang menduga dan menyakiti hati kita terpaksa kita redha sebab sayang.

Tetapi mengapa pula kita merajuk jika Allah menguji kesetiaan cinta kita. Jika sakit mengeluh panjang, lupa dengan hari ketika ia sihat. Kalau rugi semua orang diamuk, di pejabat, di pasar, di rumah, di jalan raya semua terkena tempias kemarahannya. Rugi yang sedikit itu telah menutup kurniaan Allah yang banyak pada rezekinya selama ini. Betapa sengsaranya orang yang tiada sifat redha.

Hidup tidak tenang, dikejar rasa takut, hati rasa kosong padahal peti besinya penuh dengan duit. Segala hiburan dan perhiasan dunia memang boleh mendatangkan bahagia tapi bukan bahagia yang 'diam' dalam hati, ia cuma menempel sebentar di dinding hati kemudian lenyap begitu cepat. Carilah bahagia yang hakiki di atas jalan yang telah dibentangkan oleh kekasih Allah, Muhammad SAW. Bahagia itu adalah redha. Cukup senang formulanya tetapi susah dilakukan kecuali oleh orang yang bijak mengawal perasaan lagi beriman.

Tanda redha ada tiga.

Pertama adalah kata yang baik ketika menerima ujian Allah. Innalillahi wainna ilaihi rajiun (Kami adalah milik Allah dan kepada Allah kami akan dikembalikan). Bukan sumpah seranah dan maki hamun rasa tak puas hati.

Kedua, ketika susah ingatlah dengan nikmat Allah yang banyak. Di situ anda akan berasa beruntung dengan apa yang ada pada diri.

Ketiga, ikhtiar jangan berhenti. Redha bukan bermakna menerima tanpa usaha. Itu adalah putus asa dan pesimis namanya. Tapi redha adalah semangat yang membangkitkan hati yang sedih, yang menajamkan akal fikiran, menguatkan hentakan kaki dan membuahkan idea yang bernas untuk berjaya. Jadilah orang yang bahagia dengan kekuatan yang tersimpan dalam mustika yang bernama redha kepada Allah.


sumber: Berita Harian (21 Ogos 2006) dengan sedikit pindaan

Isnin, 2 Ogos 2010

benci tool

Ahad, 25 Julai 2010

zila berjoget lagu mirotic dengan kengkawan

pada mulanya aku mencadangkan dorang joget lagu super junior.. sorrysorry

tapi dia mahu pilih lagu mirotic

sebab ada 5 orang

tapai aku tak ada rakaman dia..hmmmm

AKU TERKEJUT..! PEHAL ADIK AKU SORANG NI

mereka berjoget untuk majlis ape ntah.. anjuran st. john sekolahnya... mujur aku tgk pakaian dorang sopan.. dan tiada gelek2 arab segala

dan yang paling hot..

tarian mereka dapat sambutan, siap suruh ulang lagi..

amboi


contoh lagu

Isnin, 19 Julai 2010

kunci rumah 2 hari dah expired

aku benci kedai kunci kat PKNS bangi tu.. (amek kau)

kunci umah ilang.. ok.. memang la aku ni nyayuk.. adalah sesuatu yang standet jika aku kehilangan kunci umah, kunci bilik dan kunci kete, ape2 kunci lah

wat duplikat setelah di warning berkali2 oleh housemate.. dalam kekangan masa nak hantar nana ke UIA PJ, aku sempat singgah ke PKNS bangi

datang2 kedai kunci budak tu tengah korek jerawat.. ceh.. lantak kau la kan.. aku bagi kunci.. suh wat satu set

1 untuk umah, 1 untuk pagar 1 untuk bilik = RM 10... mahal

bajet2 je aku sangkut kat kunci kete, supaya tak senang hilang..haha

tiba yg untuk pagar tak boleh masuk

pegi betulkan lagi

ok dah betul.. berjaya masuk dalam pagar

2 hari aku gunakan dengan senang lenang

dan hari ni tibe2.. hampeh betol.. kunci umah tak leh pakai pulak. umah takde orang.. dah la aku nak mandi.. adoiyai

terpaksa tunggu nani abis tusen..

tengok dulu.. pintu tu rosak atau kunci ni yg bodo..

memang bodo

dah lama aku tak mencarot lebeih2.. cam nak start balik je ni..


Ahad, 18 Julai 2010

ceh

ceh

Dr cuti harini

rupanya..


kalo aku tahu aku dah terbang tempat lain dah

ceh

takpe.. demi mencari rezeki halal..

haha

Rabu, 14 Julai 2010

meniru entry/ post orang lain

meniru gaya/style/cara penulisan orang lain

tak perlu rasanya..

kalau minat dengan cara penulisan dia.. baca sajelah.. takperlu nak terpengaruh atau terikut2 (sebab selalu sangat baca, setiap hari kot)..

jadi annoying dan menggelikan bila itu bukan diri kamu sendiri

And I see your true colors
Shining through
I see your true colors
And that's why I love you
So don't be afraid to let them show
Your true colors,
True colors, are beautiful,
Like a rainbow

More lyrics: http://www.lyricsmode.com/lyrics/g/glee_cast/#share

tak perlu meniru
-saje-

Jumaat, 9 Julai 2010

update

oh.. lama dah tak update blog

setelah beberapa lama menunggu.. aku tertido.. terjaga semula

he.. ape aku mengarot malam2 buta ni

hari ni.. ok.. minggu ni.. punya minggu lepas.. asek2 bizi

- kerja lab master... tambah satu lagi enzim terbaru yang di jumpai.. damn.. 2 dah.. yang aku tak sorok buku log tu napa.. bila supervisor nampak result.. terus.. terus.. suh wat dua.. balik lewat setiap hari.. 10 mlm ok, makan jadi tak tentu.. aku tak nak gastrik lama datang balik..hu.. balik mesti malam2... terus penat.. dalam lab tak dan nak duduk.. ujian

- mak tak sehat =(( please.. doakan untuk mak saya..hu~

- besday =)...... thanks

kwn2 yang wish, nani yang bagi hadiah, cupcake dari k. diyana, kerongsang yang sgt cantik dari kyoung mi (korean student), baju dari mak dan abah, arab dinner dari zila.. dan.. he.. hari yang membahagiakan dari.., ok.. jgn gedik

- takde mood nak kuwus kan badan

- risau dengan pelajaran adik

- nana sedang usaha membiasakn diri kat tempat baru

- villa dari spain sgt ensem

- teringin, bukan, mengharap sangat. tapi tak tahu dapat ke tak.. jadi kena redha

- di pujuk, pujuk, pujuk, oleh prof dn supervisor.. sambung PhD........... tak mungkin

- mak nak cucu

- baru kena marah dengan abah sebab UKM - Bt berendam = 1 jam driving, (aku janji tak menjadi)

- terasa iman makin kurang

- asek tercakap melayu dengan budak2 korea.. gara2 dorang yang makin fasih berbahasa melayu..

- "ain, i like u" kata seong yong (mujur bukan i love u) hahaha.. erm.. sabar syg, sabar. gurau2 je ni.

- emm.. aku tahu bebeberapa orang yang rajin stalk blog aku.. hu.. simpan rahsia please =(


entah apalah aku mengarot ni kan... bila ada masa nak membaca ni.. otak rasa bengap asek dengan menda2 lab saje..hu

farnesol dehydrogenase dan farnesal dehydrogenase ----- 2 boypren saya

nak tido





-

Selasa, 29 Jun 2010

Reunion tanpa put pulak..huhuu

Reunion kali pertama ... tanpa Zati.. dulu.. sila klik cni

ini tanpa put pulak

rama-rama


kami


hehe


cantik kan.. ok.. lampu tu yang cantik





sempat


gambar yg mak mertua tak boleh tengok

haha

seronok

bila mahu ber enam niii

Selasa, 22 Jun 2010

Terus-terusan di Uji?

KENAPA AKU DIUJI?
Firman Allah SWT: "Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan: "Kami telah beriman", sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya Kami telah menguji orang2 yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang2 yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang2 yang dusta." (QS Al-Ankabut: 2~3)

KENAPA AKU TAK MENDAPAT APA YANG AKU INGINKAN?
Firman Allah SWT: "Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui." (QS Al-Baqarah: 216)

KENAPA SANGAT BERAT UJIAN INI?
Firman Allah SWT: "Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya." (QS Al-Baqarah: 286)

AKU RASA KECEWA!
Firman Allah SWT: "Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang2 yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang2 yang beriman." (QS Al-Imran: 139)

BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?
Firman Allah SWT: "Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu dan kuatkanlah kesabaran dan perteguhkanlah kekuatanmu serta patuhlah kamu kepada Allah supaya, kamu beruntung (mencapai kemenangan)." (QS Al-Imran: 200)

Firman Allah SWT lagi: "Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepadaorang-orang yang khusyuk" (QS Al-Baqarah: 45)

APA YANG AKU DAPAT DARI SEMUA INI?
Firman Allah SWT: "Sesungguhnya Allah telah membeli dari orang2 mukmin, diri, harta mereka dengan memberikan syurga untuk mereka..." (QS At-Taubah: 111)

KEPADA SIAPA AKU MENYANDARKAN HARAPAN?

Firman Allah SWT: "...Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain dariNya. Hanya kepadaNya aku bertawakkal dan Dia memiliki Arasy yang agung." (QS At-Taubah: 129)

AKU TAK MAMPU BERTAHAN LAGI!!!!!
Firman Allah SWT: "... ..dan janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah melainkan kaum yang kafir." (QS Yusuf: 12)

Semoga Allah SWT tetapkan keimanan dan kesabaran di dalam diri kita dalam menghadapi dugaan2 hidup sebelum nyawa terpisah dari jasad, amein.

Sabtu, 19 Jun 2010

aku janji

bila terlalu letih dan mengantuk
jadi malas nak memandu

bila malas nak memandu
aku nak cepat sampai
sampai terpush 140 150 km/j
bagi org lain itu standard
gila apa

lepas ni..
aku tak mo dah
kalo letih.. berhenti.. bukan pecut
paling tinggi pun 120

ntah
kadang2 terfikir
bukan laju jd masaalah

tapi cuai

jangan cuai
uish
kene ade style

haha

berdoa selalu
dan jgn sombong

Jumaat, 11 Jun 2010

da tak de mood tau tak
tade moodd
farnesol tu rosak ke haa
aku letak pure2 pun boleh pulak ada aktiviti
dulu tak ada pun.. bengang tau tak.. bengang

ni kalo boss nak marah.. marah lah..
lantak boss la.. saye pun tensen tau tak
boss la ni.. suh letak dalam -4C
room tem... room tem la maknanya

ke farnesol tak boleh campur dengan acetone dan dmso
menyebabkan ada jugak aktiviti ha

weh.. dulu enzyme tu wujud
skang... kalo tak wujud mcm mana
ha.. cane

ape aku nak wat
tuka tajuk ke... sempat kot

cari keje lain.. malas nye lahai.. malas.. dah syok keje sini

awak.. datang sini cepat.. saya tensen laaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


aku ni

benda itu buat hal lagi
benda itu dah tak macam dulu
setelah dia yang suruh tukar letak kondusi tempat
adakah salah aku

aku bengang
seterusnya, pelbagai2 cerita aku dengar
takpa. walaupun menjejaskan sikit kesabaran dan ketabahan aku
tak apa?
bukan.. terpaksa teruskan master ni
ngok.. biasalah.. setiap menda ada cabaran

sekurang-kurangnya.. bila fikir masaalah ini
aku tak selalu fikirkan "benda yang sama" itu
dan tak adalah aku nak meroyan.
dan buat dia sedih

Rabu, 9 Jun 2010

melawat matrik Kuala Pilah la pulak

Post lepas menceritakan umah kawen kat kuala pilah.. jadi kami pun pergi sekali ke KMNS.. bagi mengimbau kenangan lama aku, zura dan nani.. wah.. sedey woo


zura nani dan aku

ni kat bilik aku


bilik zura


bilik nani


blok kami..

eh.. bukan

ni blok budak laki2...

he


kek kuala pilah..ha

anak dara duduk dapur je.. ni masa akad nikah


malam pas nikah.. dah lewat dah ni


berlatih.. untuk masa depan..hahaha


jumaat dan sabtu lepas.. kami pergi ke Kuala Pilah.. sebab housemate saya kak LiA.. berkahwin dengan jejaka pilihan hatinya.. En. Azlan.. kami tinggal kat hotel 5 bintang di kuala pilah itu..hehe


Khamis, 3 Jun 2010

lawak minggu ni..haha

diulang2 kat umah


Hanya yakin tunggu JawapanNya

ini bukan eksperimen cuba jaya
tidak ada pengoptimasian terhadap keadaan pun
tiba2 saje dia dah menepek dalam hati

hehehehe

aku suka dia
dia suka aku

tapi semuanya tak pasti
tiada siapa kenal dia
sebab aku tak suka
ada orang ketawa2 bila aku tak jadi dengan dia

memang masa depan masih misteri
aku single ye
aku jahat kah..
biarlah.. sebuk2 pulak
jodoh itu kan rahsia Allah S.A.W

yang penting aku tahu laa
aku sayang dia
dan sakit bila dia tiada

hu

Isnin, 31 Mei 2010

Lifeline4Gaza



Mengharapkan bantuan sampai ke gaza
Mengharapkan Lifeline4gaza selamat
Kali ini lebih terasa bila ada rakyat Malaysia
biar pun hanya 11 orang

Doa mereka selamat sampai
supaya boleh cerita pada kita
apa yang sebenarnya jadi

kalau tak sampai bantuan itu,
sekurang2nya banyak mata dah terbuka
tentang kejamnya Zionis

tapi aku harap semuanya selamat

Allah tahu apa yang terbaik
Doakan.. banyak2
Ingat, hidup ini bukan sekitar hidup kita saja
ada mereka..


-= mari baca banyak2 sejarah Islam =)

Jumaat, 28 Mei 2010

Polis : membantu kah!

Teringin nak masuk sini dulu.. tapi sebab time pas SPM dulu.. aku tak isi UPU..hu.. takdir

semalam aku ambil nana kat UIA PJ... dan macam aku dah agak.. aku akan sesat..hahah.. lepas pintu gerbang darul ehsan aku lupa nak belok kiri.. terus terlajak ke mid valley.. (petua diri sendiri.. kalo sesat kat KL ni.. jalan je.. insyallah jumpa signboard pusing balik)

ok2.. dah sampai PJ.. aku ter tak faham.. dan lalu di depan KDU Jln U.. ade roadblock polis. Polis tahan aku.. kenapa? maybe muka takot (muka risau actually). aku kuarkan lesen.. ops.. tersalah kuar lesen. lesen P yang dah potong. ok.. kuar kan lesen lain. kene intervio, tak payah la cite. mcm intervio gatal je

'Encik.. saya ade soalan nak tanya'

'ok ape dia..'

'kat mana UIA PJ ek'

'jalan terus, traffic light. belok kiri'

Ok.. aku ikot.... aku terpusing balik kat depan KDU tu..! aku bengang.. kene roadblock lagi sekali.. bengang tak???? dan bila jumpa geng2 polis tu. dorang senyum2.. aku bengang!!! aku park tepi walau tak kene tahan.. turun kan cermin

'kat mana sebenarnya UIA PJ?'

sorang polis cakap.. 'erk.. mintak maaf cik, kawan saya salah ckp.. cik jalan terus je.. '

'oh! thanks'

Aku jumpa jugak.. akhernya


- silap atau nak main2 kan aku? atau aku yang salah dengar?

aku anggap je memang polis tu salah cakap.. maybe aku tensen sangat time tu. cepat nau nak marah

Ahad, 23 Mei 2010

Redha

memang untuk 2,3 hari ini
hati terasa lebam
lebam yang menyebabkan nangis teresak2
macam ada beban yang tak terangkat2
buat mata tiba2 bertakung
Buat kesabaran sipi2 hendak jatuh
diri menggila nak buat kerja bodoh

itu bakal menyakitkan belasan orang
jika kita pentingkan diri semata

aku berdoa pada Nya
moga ditenangkan hati

tapi aku tidak yakin dengan doa aku
dengan dosa yang bertimbun
mahu mintak macam2
itu yang aku fikir

tapi ada suara menyatakan
berbaik sangka lah dengan Allah
aku tersedar
rupanya aku banyak merintih dengan apa yang jadi

aku mula befikir.. tapi berfikir tanpa ilmu tak cukup
aku google semua
istikharah, redha, tawakal, qada dan qadar

aku menjadi lebih yakin
"pasti ada hikmahnya"
"pandang sesuatu itu positif"
"Allah sayang aku, lebih dari semua orang sayang aku didunia ini'
"aku minta apa aku mahu, tapi Allah bagi apa aku perlu"

cuma aku minta jangan hati ini terpesong lagi
syaitan, sila pergi jauh!!!

Biar aku dan dia sahaja harung semua ini
tak perlu orang lain tahu apa yang menekan
apa yang jadi, cepat2 lah hati ini redha..
apa yang jadi nanti biar lah mendekatkan aku pada Mu Tuhan
hanya pada sisiNya hati jadi lega

apa yang jadi tetap akan jadi
Tak jadi tetap tak jadi

hidup diteruskan untuk mencari bekal ke sana

semua orang di Uji, malah lebih berat
aku diuji sekelumit cuma



Selasa, 18 Mei 2010

Buat ape tergila2 kan sangat edward cullen ni kannn




Aku menjadi sangat gatal semalam... kerana mengupload gambar robert (edward cullen) dgn banyaknye dlm facebook.. sampai buat album lagi...hahahhaa

lepas tu terbaca tulisan ustaz hasrizal - Doa yang menolak zina

aku terjumpa:

daripada Anas bin Malik radhiyallaahu ‘anhu bahawa Rasulullah sallallaahu ‘alayhi wa sallam telah bersabda: Yusuf telah diberikan separuh daripada kecantikan diri” [Al-Bukhari no. 7517 dan Muslim no. 162]

Separuh kecantikan diberikan kepada Yusuf.

Separuh lagi diagihkan kepada seluruh manusia lain!


kemudian aku berbincang dengan adik aku



Kira robert ni 0.000001% je kan (bg yang rasa mamat ni hensem laa)

dan sekarang... aku dah kurang angau dengan mamat ni. kui2

Korban masa untuk keluarga

"Kalau tiap2 kali awak balik rumah. dan mengharapkan saya ada menyambut awak depan pintu. Saya mintak maaf, sebab mungkin saya belum balik lagi"

kata seorang bakal isteri kepada bakal suami

Bukan mengejar pangkat, kekayaan dan nama.. tapi kerana tanggungjawab yang di amanahkan ke bahu seorang perempuan. yang bergelar ibu dan isteri.

Mungkin ada yang mempersoalkan. bagaimana mereka uruskan anak2, suami dan rumah. dengan keadaan masaalah sosial, masaalah itu dan ini. Mahu fikirkan tempat kerja, fikirkan rumah. hutang

tak ada yang mudah dalam dunia ni. yang penting niat. Yang paling penting, keluarga diutamakan. itu paling utama. dan tanggungjawab seterusnya pada masyarakat. Itukan jihad. sekaligus ibu dan abah jadi contoh pada anak2.

kadang2 jadi sedih bila ada suami yang tak izin kan isterinya, seorang Dr, bekerja. disuruh duduk dirumah. seolah2 menghalang jihad. kan? apa yang nak ditakutkan. isteri tu boleh uruskan semua kalau suami turut membantu.

Buangkan perasaan mementingkan diri sendiri. kalau tak boleh angkat senjata, tolong rakyat Islam lain yang susah. Sila korban kan sikit kepentingan diri dan keluarga demi masyarakat. Dengan niat bukan semata dunia. Allah balas dengan yang lebih baik. percayalah.

mak abah sy dulu pun bizi. pengasuh bertukar2... syukur. kami faham kenapa kadang2 mak abah masam muka bila balik rumah.. kenapa tiba2 malam2 abah kene kuar kerja (time on call). ' ada orang susah kat luar tu'. kami faham kenapa mak kene outstation 2,3 hari.

Tapi mak pernah jalan kaki dari tempat kerja, 3 km, semata2 sebab zila tak sehat (mak tak pandai drive). Abah sanggup tahan bisa cakap2 org, semata2 nak hantar aku tuisyen.. sebab time tu bizi... dan aku pernah menangis bila tengok abah nak mintak cuti dekat bos dia.. (biasa je sebenarnya. tapi muka bah sangat telus..huhu)

apa yang kami belajar? Hidup ini luas.. bukan sekadar aku kau dan aku kau. tapi ada juga mereka. Yang penting niat. bersihkan hati. Bersihkan hati.

Hidup tentang pengorbanan =)

Ahad, 16 Mei 2010

cikgu, oh cikgu

Seikhlas hati,
aku cukup terharu dan berterima kasih
bila cikgu2 dulu yang sanggup bagi kelas percuma
sanggup menerangkan pada aku sampai aku faham

sejujurnya
aku sayang cikgu2 aku
dalam doa dari dulu sampai sekarang
merekalah yang aku doakan selepas mak dan abah

setulus hati
aku pun pernah menyampah dengan beberapa orang guru
tuduh melulu
perli tak bertempat
sampai aku bangun dan perli balik
mukanya merah
aku puas
kawan2 jadikan itu bahan tawa
pada cikgu yang nampaknya asek gelak ketawa
dan berkebaya ketat

dan lama2 aku rasa berdosa
mana ada manusia sempurna
jangan kerana nila setitik rosak susu sebelanga

aku mula rindu pada cikgu Gan
yang hantar aku kerumah sebab sakit perut
Cikgu Ooi
yang bersabar dengan kerenah bising aku

Cikgu Nazri, yang terkenal dengan lawaknya
Cikgu asmawi, yang comel.. sampai aku diskandalkan dengan nya..haha

aku tak sangka cikgu jasimah sangat caring orangnya
walau pernah patah rotan
sebab aku yang dungu dalam matematik
lepas tu.. dapat A dan A1 je tau =p


thanks cikgu...... =)
Kami menghargai penat lelah kamu


Khamis, 13 Mei 2010

Malam Jumaat

Buat pertama kalinya malam tadi membaca surah al-kahfi. satu surah tu. banyak... terbaring2 aku cuba habis kan.. hye.. tak kukuhnya iman.

mak selalu pesan. sunat baca surah al-kahfi malam jumaat ni. tapi selalunya aku lemah bila tengok terlalu panjang. so aku tukar pada ar-rahman, al-waqiah dan yaasin bila malam jumaat

alah bisa tegal biasa... kalo dah biasa.. tak berat. setan yang hasut. kata berat.. ain2..

ini fadhilatnya

Membaca Surah al-Kahfi

Sunat membaca Surah al-Kahfi pada malam dan hari Jumaat.
Sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud,

"Sesiapa yang membaca Surah al-Kahfi pada hari Jumaat, nescaya dia akan dikurniakan cahaya di antara kedua-dua Jumaat berkenaan."
(Riwayat Al-Hakim dan Al-Baihaqi)

Sabda Rasulullah s.a.w lain yang bermaksud,
"Sesiapa yang membaca Surah al-Kahfi pada malam Jumaat, nescaya dia akan dikurniakan cahaya di antaranya dan Baitul `Atiq."
(Riwayat Al-Baihaqi)

insyaallah.. jom sama2 kita teruskan!!!!



- tak jadi pulak nak tutup blog- hehe poyo

Rabu, 5 Mei 2010

Jika mak segalanya di dunia ini

aku pernah cakap

mak segalanya di dunia ini

tapi Mengapa kadangkala tergamak aku meninggikan suara pada mak. Mengapa tidak aku bersabar dengan kerenah mak. Sedangkan dia sanggup bersabar tanpa batas untuk aku

Jika benar aku tuturkan mak lah ratu hati ini. Kenapa tak aku lakukan apa yang mak nak. mak nak aku tutup aurat sepenuhnya. Tak jemu2 mak mintak aku pakai stoking kaki dan tangan. Aku tak ikut…Sedang aku tahu, itu semua untuk kebaikkan aku

Tidak aku bohong diri ini. Memang betol. Ibu lah yang paling aku cintai.

Tapi… mak tahu tak. Anak mak ni selalu berahsia dengan mak. Anak mak ini kadangkala berpura-pura depan mak. Sebab nak menjaga hati mak. mak tahu tak anak mak ni kadangkala buat perkara jahat. Yang bila mak tahu.mak akan marah dan sedih…

Takkan aku nak bagitahu semuanya pada mak apa yang aku buat. Kalau mak tahu….. aku tidak akan bebas. aku diam kan saja….. demi menjaga hati mak. Dan itu namanya pembohongan

Itukah bukti kasih sayang aku pada mak. Mungkin perasaan mak, mak dapat baca bila aku jujur, dan bila aku tak jujur. Lagipun aku pernah berada dalam perut mak dulu. Mesti dia tahu……. Dan mak doakan supaya aku akan jadi anak yang baik.

Jika mak segalanya buat aku didunia ini.. tapi aku masih tergamak………….

Bukankah manusia tak sempurna

alasan

Hanya pada perkataan. Bukan pada perbuatan..

Selasa, 4 Mei 2010

percaya saja pada rezeki

every upslope.... must be downslope after that

aku dah tak suka mengharap..harap pada kerja, harap pada eksperimen. mahu pun berharap pada orang laki2 dan perempuan

pengharapan yang tinggi menyebabkan aku kecewa satu masa nanti. dan kalau jadi apa yang diharapkan. aku akan harap yang lebih dan lebih lagi

tamak

watever.

aku juga tak suka di paksa. mungkin sebab aku anak sulung. semuanya aku nak putuskan sendiri. tapi bukan bermakna aku tak boleh dibawa berbincang. aku suka berbincang. tapi andai perbincangan dicampurkan dengan niat nak aku menjadi seperti yang diharapkan. mungkin tak jadi. sila niat supaya aku dan kau sama2 suka dan setuju.

dan seterusnya.... bersyukur itu membuatkan kamu makin bahagia.. dari asek cemburu dengan keuntugan orang lain. sila ganti dengan bersyukur... orang lain bukan goyang kaki untuk dapat ape mereka nak. walau nampak senang. hah.. Allah maha adil

hari ibu. 9 mei.......

nak berehat puas2 ujung minggu ni. niat nak melancong. bukan menggatal =p






Khamis, 29 April 2010

pura-pura

dia baik

solat alhamdulillah, hormat mak abah... sopan.. berduit

dia kawan aku

tapi.. aku cukup terkilan
awek dia nampak baik je depan aku, depan dia jugak
tapi rupanya... sexy tak hengat.. keluar dengan laki2 lain..
tapi kawan aku ni tak tahu dan percaya bulat2


dan aku tak tahu nak cakap ke tak
bukan baik sangat pon dengan dia
tapi kesian pulak kan..
diam2 sudah
bagi hint sikit2

alahhh
resam dunia
bangkai gajah bukan senang nak tutup..

oopsssss

Rabu, 28 April 2010

malas sudah...

setiap hari melakukan perkara yang sama.. rutin

tak lah. aku tak penah rasa stabil. setiap hari ada je menda yang tak same

dulu, pas subuh boleh masak2, sapu2 umah bawak bekal untuk tengah hari.. jimat

sejak dah ada keta.. jadi makin malas pulak. eh tak.. mungkin sebab dah sta pegi gym malam2..haha

gym? pukol 1 am baru tido. lepas bergayut dengan beberapa orang

penat.. lepas subuh terus tido. bangun 830 am. pkol 10 am baru datang keje.

sebab tu aku tak komplen kalo terpaksa balik lewat pkol 6 setiap hari. supaya aku tak dikatakan makan gaji buta.

aku tak suka kekal dengan hidup macam ni. aku nak macam dulu. tido awal. bangun awal. sebab aku bukan jenis siap cepat. jenis siap lembab. sebab nenek kalo siap cepat nanti banyak menda tertinggal

tiba-tiba lidah rasa nak makan ASAM PEDAS. ikan kembung je dah la kan.. wah.. masak saje. sedap tak sedap belakang kira

hari ni dalam lab. aku stress. kenapa dulu buat jadi.. sekarang tak jadi. daun itu terpengaruh dengan hormon aku kah..

bulan ini sangat malas.. menjadi anak dara yang malas bukan nya elok. tapi aku suka.haha..

lab mate ajak pegi makan

jap.. aku terpikir.. boleh ke aku kawen nih.. perangai macam ni. ikot otak sendiri..ish


Selasa, 27 April 2010

cute nya.. sampai menangis2 tengok.. cute sangat2..hehe


cute kan2..

haha



celupar

'wah!!! betol ke.... tak sabar nihhhhhhhhhhhhhhhh!!!'

'tutup mulut.. orang tahu dorang ingat lain pulak'

'owh.. ok'


tapi sorang dah tahu..

tutup mulut ain!!!!!!!!!!

- kenapa aku ni jenis yang susah nak tutup mulut.. lebih2 lagi menda yang best2 nih..aduhaiii

Ahad, 25 April 2010

Ketupat cinta, se'enak' namanya


bagi penggemar sastera bahasa dulu2, tapi nak ringan2, nak boleh gelak2..

.. boleh lah cuba bace buku Ketupat Cinta ni

penulisnya adalah Faizal Tehrani

mengisahkan tentang pelbagai jenis makanan melayu, berserta dengan sejarahnya sekali. Sejarahnya mungkin betul. atau banyak yang dari imaginasi penulis sahaja..he

kisah sejarah Islam (karbala), kisah bagaimana paremeswara menakluk melaka.. isterinya yang 4, politik istana, kisah gerau istana (chef) dan banyak yang kita boleh belajar dan tahu beberapa fakta, yang tak ditulis oleh penulis sejarah melayu Tun Seri Lanang.

“ Pun kulitnya tegang macam disuntik botox, tetapi tiada ia mengaku malah dikatakan hanya banyaknya makan protein dari tempe itu” (ms 95, Ketupat Cinta) --- aku tergelak, sebab terbayangkan seseorang...haha

“Tun Lepat itu bijaknya sebagai gerau tidaklah kerana dia tahu cara menumis, menggoreng, mengukus, membakar dan segala lain semata-mata, tetapi dia alim juga akan hukum sampai sekali pandang pun tahu akan dia membezakan haiwan mana yang munkhaniqah atau binatang mati kerana tercekik, tahu juga haiwan mana yang mauqudzah yakni binatang mati dipukul tongkat, tahu juga dia haiwan mana yang mutaraddiyah iaitu binatang mati kerana jatuh dari tempat tinggi, tahu juga akan dia haiwan nathihah atau binatang yang mati kerana digigit binatang buas


selamat membaca rm 23 kot.. lupe, beli masa PWTC hari tu

Jumaat, 23 April 2010

Steamboat dengan labmate.. =)

Ji Min.. (lelaki berbaju hitam) mencadangkan adegan burung ini..hahaha


semalam.. malam tadi.. kami telah menyerbu restoran tupai2.. berdekatan saje dengan KTM UKM dan sebelah kedai kete chevrolet (betol ke eje)

tujuan adalah meraikan kedatangan 3 pelajar dari korea.. Kyoung Mi, Ji Min dan Song-Young


3 kali tambah. ada yg pedas dan sup biasa.. memang sedap
aiskrim
tapai, nasi
sedap2




seronok.. dipenuhi dengan gelak tawa..

dan pelajaran bahasa korea dan melayu

hahaha. ade la belajar beberapa perkataan

mereka sangat baik dan mesra

thanks.. atas malam yang sangat best!!!!!

-

Khamis, 22 April 2010

LTC

ape itu LTC

sejarahnya bermula waktu aku sekolah rendah dulu.. sampai sekolah menengah

dalam tepon

'esok jom kite g MP (mahkota parade melaka), aku dapat tiket wayang free'

'LTC ain.. LTC, aku bz.. kang aku call balik'

maksudnya.. line tak clear.. ada parent disitu. takot kantoi dengan mak dan abah. termasuk la jugak bila cerita pasal pakwe dan makwe nih.. kalo Hint dengan perkataan LTC.. masing2 faham. Tak boleh cakap banyak.. nanti kantoi... mati



semakin tersebar perkataan tersebut.. kawan2 neena.. kawan2 aku, boypren2 neena.. boypren2 aku.. korang belum tahu kot.. hehe


aku harap mak abah tak faham lagi maksud LTC itu. supaya mudah berbicara bila dekat rumah..huhu

-kami budak baik-


______________________________________________

extraction 25g burn macam tu aje. sebab labmate salah buat buffer..adoilaaa.. penat 2jam menumbuk tau!

lum sempat amek borang master lagi

hari ni besday mak..... hu