Sabtu, 27 November 2010

hehe.. update sudah..entry sgt panjang =p

lama tak update blog.. ade yg rindu? Tibe2 aku rasa rindu nk tulis2 kat blog nih..hehehehe . bila piker balik.. tahun ni.. aku macam dah turn 180o.

Lab work

Ulang.. ulang saje phase 1 tu.. dan akhirnya aku amek keputusan untuk terus masuk phase 2.. mana tahu.. bila dah phase 2 dia jadi ok.. kan.. ye tak

Kerja lab aku bermula dari pagi.. dan kadang2 sampai malam.. terperuk saje dalam hutan tu..tak lihat luar.. aku takat ni belum bosan.. sebab memang sebuk.. kaki ni berjalan sana dan sini. Naik turun itu dan ini.. Dan dilihat pada cara kerja aku, senang kurus kata mereka..oh tidak..

Dan supervisor aku.. – takot dia baca blog aku-

Family

Mak abah dan zila (adik bungsu) kat Melaka (hometown aku lah) .. dan nana di UIA pj.. setiap 2 minggu aku kan try balik rumah jugak.. dan bila kat rumah.. aku cuba jadi anak terbaik.. huhu.. driver.. tukang bersih. Masak (ini dah jarang)

Kereta

Eksiden.. ok.. malas nak cite.. ikot polis aku yang salah.. tapi aku rasa aku tak salah!! Biar lah.. dah berlaku sebulan lepas dah.. kereta pun dah selamat kuar bengkel =).. syukur2. Tapi pastu jadi transformer.. aku hantar puchong (sesat.. tapi smpy jugak.. bodo.. kg nenek pun leh sesat).. dah sampai tak boleh buat pulak.. nak raya katanya.. last2 hantar kat melaka.

Dah jadi transformer pun aku boleh bawak smpy UPSI puchong.. Melaka.. mujur tak jadi apa2.. maybe sebab niat baik.. .hu.. ok.. betul cakap mak.. jgn berani2 sgt.. tanak buat dah.

Makan

Disebabkan kebizian.. aku pastikan jugak. Satu hari aku kene makan 3 kali. Pagi.. lunch n dinner.. dan bukan makan biasa2.. biasanya aku amek heavy.. haha.. sebab tu berat aku dok maintain saje. Air banyak2

Gym

Ye.. dah daftar gym.. tapi setakat daftar.. seminggu paling bnyk pun 2 kali kot aku pegi.. itu pun sebab tak ada lab… tiap kali pergi.. treadmill.. aku target 200 kcal.. dgn speed 4,5 saje.. sebab nak habes cepat.. itu bukan cara yang baik.. 30 minit dah habes aku nih.. patut selang2 dgn rehatkan, baru berkesan.. ade gak ikot aerobic.. dance.. entah.. aku takde bakat.. badan keras macam kayu.. lol

Cleaning

so dengan gym.. dengan lab.. apa maknanya malam aku.. tapi aku mewajibkan diri untuk buat satu cleaning setiap hari.. sama ada sapu umah (minggu ni 2 kali.. bagos ain), cuci toilet (ikot turn) bersih dapur (belum sempat buat betul2 lagi) dan… basuh baju.. ye.. bila aku basuh baju.. (handwash) mau 2 baldi sekali basuh..

kawan

betul lah.. time study undergrad dulu lagi bagos.. rapat dgn kawan2. Sekarang ni.. maaf kan aku.. aku cuba wat terbaik untuk luangkan masa.. huhu.. aku try jugak.. jumpa neena dekat UPSI, fadilah dekat UPM.. sekali sebulan atau sekali 2 bulan.. dgn kwn2 serumah pun dah jarang jumpa.. sorry nani n zura.. dan yg lain put yg jauh sgt, zati tisya… hmm

Jodoh

Aku selitkan kan jugak agenda ni.. sebab memang seronok bila berangan pasal kawen..haha.. macam dah ada calon je ain.. tak.. aku lum nampak lagi siapa suami aku.. Akan datang jugak pada masa yang Dia tetapkan… lagi pun aku ade penyakit bosan bercinta tanpa ikatan.. sebab dah serik sgt dgn kecundang. Bila dah jumpa.. nak ajak kawen cepat2.. if dia nak tangguh2.. aku angkat kaki.. (uish.. cakap besar nih). takat nih.. mcm tawar hati je ( kompem kwn2 aku tak caye)

Diri

Tetap jugak cuba menjaga.. menyapu itu dan ini..haha.. aku baru tukar brand set muka.. aku guna ZA la.. ganti nanowhite.. sebab akak Watson tu promote baikkk punya.. ye.. aku mudah terpengaruh.. tapi tak cantik pun.. jaga makan ni, aku pastikan minum susu dan makan sayur setiap hari.. itu mesti..

Buku

terlalu banyak buku yang aku nak baca.. jurnal2 yg patot baca aku tak baca pulak.. hu.. aku rindu nak baca banyak2 tu.. hmm sebab tu.. setiap bulan.. aku pastikan melekat pada Solusi. memang best.. yang lain belum sempat =((......

cerita

aku nak tengok cite korea banyak2.. takat ni sempat tgk personal taste je kot.. pas BOF awal tahun haritu.. movie banyak la jgk.. sebab bila tensen.. aku kuar senyap2.. tgk movie..hahaha..

nak ulang tgk ISWAK 1 n 2.. LOTR... dan harry potter.. sowi.. lum sempat singgah =((

master

aku lum daftar. liat kan aku? sampai Dr cakap.. if daftar sem depan.. saya hantar pegi Jepun... hmmm tak teruja pun (belagak) .. siyes.. maybe kalo dia cakap.. france.. Spain.. Iran.. aku akan jawab YES. sana banyak hidung mancung dengan mata redup, tinggi,kacak.. macho.. wahhh., OK.. dah ain... lum daftar.. malas nak attnd kelas..haha..

Emosi

Aku baru dilanda badai.. emosi aku kian stable kot

Hmmm

aku nak cuba jadi terbaik untuk semua

Aku nak habiskan master cepat2 – tapi aku tertekan, tak dapat nak handle banyak menda. Aku sentiasa rasa takde masa.. otak aku memikirkan itu dan ini.. aku jadi risau, risau kerja aku ni menyebabkan hubungan aku dengan family, kawan2 terganggu.. aku cuba sedaya upaya nak handle semuanya.. cuba buat yang terbaik.. tapi manusia. Terbaik aku tu kadang2 tak telus.. aah.. ade yang terasa dengan aku.. tapi faham lah.. letak kan diri ditempat aku.. dengan

sikap nyanyok + kerja bizi + anak sulung + punya 2 bestfren di tmpt yang jauh + cuba buat tugasan rumah sebaiknya + problem kereta + baru tinggalkan cinta + itu ini+

sampai aku terpikir… bila aku nak rehat.. bersambung2 semuanya….

menekan fizikal dan mental aku

dan bila terlalu banyak yang menghimpit.. menangis itu bukan melegakan.. itu akan buat kau tumbang..

itulah.. bila dah besar.. banyak aku belajar.. sebab itu aku katakana.. aku rasa mcm dah turn 180o . tapi aku tertekan banyak sikit.. ubatnya hanya Allah, muhasabah diri.. aku tak mampu bersabar, maka aku bersyukur.. syukur dan syukur atas nikmat senang dan nikmat susah yang datang. Tapi kadang2 aku jadi bebal jugak.. lantas menambahkan lagi dosa mcm pepasir pantai itu


berpegang pada kata2 seseorang - apa yang awak buat, buat yang terbaik =))

4 ulasan:

~miszirdawaty~ berkata...

erm, mmg pnjg ko update,

ayat psl ko ckp tawar hati, i mmg xcaya,
:p

zeqzeq berkata...

ooo patutlaa nak cari pasangan yang terbaik tak baik baik, tak pulih2 sampai kini..pulih dari serik

3p4h berkata...

Oh ini sinopsis diri utk 3 bulan ya? He5.. All da best!

ainShahajar berkata...

put - hahaha.. tu lah.. aku sendiri pun tak pecaya.. tp pecayalah

zeqzeq- sume baik.. tp tak baik untuk saya..hehe

epah- lebih kuranglah epah.. =)) tengkiu