Jumaat, 28 Mei 2010

Polis : membantu kah!

Teringin nak masuk sini dulu.. tapi sebab time pas SPM dulu.. aku tak isi UPU..hu.. takdir

semalam aku ambil nana kat UIA PJ... dan macam aku dah agak.. aku akan sesat..hahah.. lepas pintu gerbang darul ehsan aku lupa nak belok kiri.. terus terlajak ke mid valley.. (petua diri sendiri.. kalo sesat kat KL ni.. jalan je.. insyallah jumpa signboard pusing balik)

ok2.. dah sampai PJ.. aku ter tak faham.. dan lalu di depan KDU Jln U.. ade roadblock polis. Polis tahan aku.. kenapa? maybe muka takot (muka risau actually). aku kuarkan lesen.. ops.. tersalah kuar lesen. lesen P yang dah potong. ok.. kuar kan lesen lain. kene intervio, tak payah la cite. mcm intervio gatal je

'Encik.. saya ade soalan nak tanya'

'ok ape dia..'

'kat mana UIA PJ ek'

'jalan terus, traffic light. belok kiri'

Ok.. aku ikot.... aku terpusing balik kat depan KDU tu..! aku bengang.. kene roadblock lagi sekali.. bengang tak???? dan bila jumpa geng2 polis tu. dorang senyum2.. aku bengang!!! aku park tepi walau tak kene tahan.. turun kan cermin

'kat mana sebenarnya UIA PJ?'

sorang polis cakap.. 'erk.. mintak maaf cik, kawan saya salah ckp.. cik jalan terus je.. '

'oh! thanks'

Aku jumpa jugak.. akhernya


- silap atau nak main2 kan aku? atau aku yang salah dengar?

aku anggap je memang polis tu salah cakap.. maybe aku tensen sangat time tu. cepat nau nak marah

6 ulasan:

zeqzeq berkata...

PIPI mu cun sagt agaknya

3p4h berkata...

Mungkin slh ckp??? Em... sabo noh..

p/s: Dia berkenan sama kamu =P Hee

miszirdawaty berkata...

if kena ngn aku, konpom da meletus,
haha~

Fathi Adha berkata...

oh! sgt membantu...
membantu habiskan minyak dan masa...

oh! selamat sampai... ok... boleh maafkan..

ainShahajar berkata...

zeqzeq - agaknya.. mentang2 baru lesen P

epah - entah.. dia bosan agaknya..haha

put- mujur ko tak ada time tu..kekeke

fathi - syukur selamat sampai.tapi sangat penat.huhu

nor ain shahzana berkata...

sgt penat tunggu ain amek..kene tunggu 2 jam kt bilik..smpai sempat beli buku..