Sabtu, 31 Januari 2009

kesan2 malas

  • mesti makan bnyk..so kat umah nti...nak kwl2 sket...haha..korg msti tak caye ek..tgk laa nti..

balik2 je da ade nasik lemak kat depan..ces…..aku kene mkn..sbb sedap…esok nya pesan kat abah..abah..tak xyah bli serapan…tup..tup..abah bli gk serapan..kang tak mkn terbuang…kecik ati limpa mak abah…mkn je….tu baru 1st day..lum lg nasik minyak..nasi ayam..me bandung….satey lg..waaaaaaaaaa..spoilt laa diet ku seminggu

  • stdy2...lepas cuti je terus ade mid sem..gilek laa...mesti2..alahai......ye ker

Stdy tak abes…stdy lak depan tv. Tak masuk sgt…so..kene stdy..ain..stdy..next week exam lorrr……

  • nak wat sume resepi2 masakan kampung..nk wat kek coklat n kek oren..erk..baru kate nk diet td..ape laa ain...

haha..kek tak wat..nk g kedai pon malas…nk wat kek..blah la…mmg kat umah aku jd malas lak..nk masak pun ngn muke toye..hehe

  • nk siap2 kn graf2 yg berlambak..tulis tesis!!..mesti

tak wat..lupa..kesal lak aku

  • nk basuh cadar..telekung..kat umah snng..masuk mesen je..

mmg dah basuh..tp tertinggal..keh2

  • nk g jumpa neena..nk overnite kat umah dia..lama tak jumpa..rindu siyoot...

ha..yg nih jadik..g tgk wayang..gosip2..tp semalaman je..uhuuuuuuuuuuuuuu

  • maybe balik ari jumaat nih..sabtu ahad nk masuk lab..argh...

miza tak dpt kunci lak..aku igt dpt gak ari ahad…aku dah bli tiket sabtu..so..ari ahad..aku hanya melepak..dan pegi kajang jln2..adoi..esok nk jumpa prof nihhhhhhhh..graf tak siap

  • nk pujuk ron singgah ukm mase nk balik skudai..uhu..

ron terpaksa balik hari selasa aritu..so tak jumpa

walaupun bnyk mende tak jadi..tp aku tetap hepi..kita merancang..kn2..huhu..nih sbb malas nih..bukan sbb lain pon.


Rabu, 21 Januari 2009

balik..yey..balik..yey!!

yey..nak balik umah..kat umah nti nk wat ape ek..

azamm

  • mesti makan bnyk..so kat umah nti...nak kwl2 sket...haha..korg msti tak caye ek..tgk laa nti..
jgn..hehe

  • stdy2...lepas cuti je terus ade mid sem..gilek laa...mesti2..alahai......ye ker

  • nak wat sume resepi2 masakan kampung..nk wat kek coklat n kek oren..erk..baru kate nk diet td..ape laa ain...

  • nk siap2 kn graf2 yg berlambak..tulis tesis!!..mesti

  • nk basuh cadar..telekung..kat umah snng..masuk mesen je..

  • nk g jumpa neena..nk overnite kat umah dia..lama tak jumpa..rindu siyoot...

  • maybe balik ari jumaat nih..sabtu ahad nk masuk lab..argh...

  • nk pujuk ron singgah ukm mase nk balik skudai..uhu..



maybe terlupa pada geng bas skola aku jap..pada put..tisya..zati..nani jua...wat lab baik2 yer..


Zati (its complicated), ain (own), tisya (kwn je), put (its complicated), zura (own)
moto: gedik?? ade kami kesah..hehe


doakan bersama..

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Selasa, 20 Januari 2009

Utusan dari Taman Mas Merah


Kehadapan dende yg dirindui

Kak ain disini sehat2 je dende..ko cane…sehat tak…anak2 ko..bini2 dende cane..? ex-wife ko kat umah ni..si sinchan..da kawen dengan dodol…. Da dua kali rasanya..huh..ape nk pedulikkan..kat luar sana berlambak dende…tak yah eran dgn janda sorg nih…

Nape ko da lame tak balik umah..lebih2 lg sejak kak zila mandikan ko..nk wat cane..busuk sgt ko time tuh..ko main kat mane sampai busuk sgt tu…..ke merajuk ngn aku…ye laa aku nih asek angkat penyapu n vakum je kn…tp aku just tunjuk je..tak niat pon nk tibai ko....senstitip laa ko dende..tak leh gurau sikit..

Geng2 kongsi gelap ko pon selalu je serang umah nih..jerit2 pggl ko nk lawan same..ape ko utang ngn dorg..smpi kami jd mangsa tak dpt tdo mlm..mcm dorg pon rindu nk gaduh ngn ko…mak aku pun..kadang2 siang ikan mesti nk tinggal sikit ntk ko..ye la..ko nih muke takde rezeki..bila tgh bnyk makanan ko takde…bila takde makanan ko bising2…tu yg mak aku simpan kn sikit..suh keje malas…pandai bersosial je..cari bini..makan..gaduh..tido..tu je keje ko..

kak nana pun asek renung2 pic ko dalam nset dia..tp lg bnyk dia renung pic Dr.SMS tuh.....mmg ler..mmg ler ktorg nmpk zalim..kedekut bg makan..kak nana tuh nk ko mkn ikut tyme..baru sehat....ini tak..mengamuk2 mencurik...ala..kak nana tuh..dah faham sgt gaye2 james bond ko nk curik makanan ktorg..faham sgt ye...

Ke ko tensen tak dapat ngorat si nakula yg gebu tuh..sampai kene tempeleng ko dgn dia…hahaha..pe laa ko nih..nampak je macho..tp kene tempeleng gak ngan betina..last2 ko tau tak sape dapat nakula yg cun tuh…musuh ko..si buah duku yg dpt dia..haa…ko mesti berbuluuu je bila dengarkn..

Ko pon dah tua dende..takyah laa merajuk2 ni..bertaubat la..meh laa balik umah ni…kembau ko si puteri yg pondan tu..dah kawen ngn janda ko..si siska tu..tgh pregnen tu..aku tak tau laa dah deliver ke belum.lama da aku tak balik umah…

bnyknye aku kutuk ko...mesti ko kate..kutuk laa..ade aku kesah???haha

Pendek kata..tu ler perkembangan terbaru ktorg..kwn2..musuh2..anak bini ko nih….kalo ko idup lg..balik lah…kalo tak..arap ko bahagia la walau dimana pong..daaaaaaaa..


Khamis, 15 Januari 2009

aik..same je kaler..aikkkk

walaupun aku nmpk tenang dan gembira ketika melakukan lab..namun sebenarnya..aku tak le seperti yg anda semua lihat...antara teman2 sperjuangan..aku laa yg stat dulu..namun begitu..berkemungkinan aku yg abes lmbt nih...

tadi..baru kejap tadi..tak sampai sejam tadi laa...setelah melakukan pengasain dan emparan keatas 30 tiub..(setelah melakukan bradford pada 50 tiub )secara tiba2...semua kaler same je...cane aku nk bace spektro?...piawai pun sama..alahamak ai..nih masaalah reagen...sebelum2 nih...sempoi kodok je aku guna..malam nih pulak dia nk wat hal..aku harap..masaalah substrat..snng sket aku nk cari...esok laa aku try wat..

dan taip2 kali nk mntk kat main lab...awak stdent sape?..stdt prof OO..abes..abes..masing2 muka lab assistant dah tarik tertarik..so..mmg sukar dan payah ler aku nk mntk ape2 pon...sbb Prof.OO dah x amek kontrak lg...so..duit pon dah sikit..nak mtk tiub dialisis pon susah bebenau..

aku harap...aku tak..tak perlu melakukan SDS gel tuh..owh..prof OO..kasihanilah anak murid mu ini..pas kromo dah ler..k? saye lanje ABC kat pusan..nak?

p/s: maybe ramai yg tak faham ape saye tulis..tp..tp..tgh tensen nih..g solat jap..moga ilang ketensenan ini

Isnin, 12 Januari 2009

Mikaeel...haha..michael jakcen


Aku membaca 1 artikel kat sumber2 yg blh dipercayai…ha..menarik

Dulu aku suke kutuk dia..asek wat plastic surgery je mamat nih…tp beliau rosakkan diri beliau je…ade beliau susah kn aku ke?..lagu2 beliau pon kwn aku ckp bnyk pengajaran…beliau jd sumber duit pd dr. surgery disebabkan laki mak beliau itu (seorag ayah xsanggup seksa anak)…asek dera belaiu je… bila beliau lihat cermin..beliau lihat laki mak beliau..jd beliau jd tensen... sebab beliau akan selalu terigt kenangan indah bersama laki mak belaiu eh beliau…..so beliau terus melakukan pembedahan supaya tak tensen lg….nih laki mak beliau punya pasal ler nih…bukan itu sahaja..beliau kasihkan budak2..beliau wat taman ntk budak2..kerana beliau terigtkn diri beliau yg selalu didera dahulu…namun niat beliau terus disalah ertikan kerana dituduh atas kes cabul… (kes standard bg org barat)

Mikaeel….mcm nama anak buah zura ini..kini memeluk agama Islam..mengapa tiba2 sahaja..owh..tidak..bukan tiba2..rupanya desas-desus ini telah terjadi terhadap beliau sejak thn 2003.

kerana dugaan2 yg ditimpanya akibat kes cabul dan..(erk…itu je aku igt). Namun telah terlepas dari tuduhan pada thn 2005…pastu beliau pindah kat Bahrain…duduk kat rumah putera mahkota salman….wa cakap sama lu (sape tu?). disana beliau telah mendermakan harta kekayaan nya bg membina masjid… tgk…dia pon derma ntk masjid…selepas beberapa tahun itu..beliau memeluk islam..tahun lepas..Alhamdulillah..Allahuakbar..

Ia takkan berhenti setakat Muhammad Ali, Yvonne Ridley (Wartawan femes), Cat Steven dan Mikaeel…akan bertambah lg…dgn bertambahnya warga Amerika yg memeluk Islam lepas dorg nye WTC kene rempuh tu

Tapi…..pecaya tak…Mike Tyson dan Henry Tillman disahkan peluk islam….namun..wallahua’lam….mcm mana hidup diorg sekarang…


Sabda Nabi SAW: Umatku di akhir zaman ramai umpama buih di lautan, tetapi
apabila ombak datang melanda, buih-buih itu hancur.


Yerp..aku Nampak sekarang…pada aku..minyak di padang2 pasir akan terus dieksploitasikan…Palestin xkn bebas…Iran akan terus berjuang sendiri….selagi negara-negara Islam tak bersatu..berpecah2 kerana bangsa…haa..ha…..Mubarak terus jadi tali hanjing israel ntk seksa Palastin....ngong btol mubarak ngong nih..kene wat demonstrasi gak kat kedutaan Mesir..xcukup takat kat AS je


Sabtu, 10 Januari 2009

Khamis, 8 Januari 2009

aku mahu layan jiwa sebentar

Bila ron dah jauh…aku dah tak tanya2 lagi..bila nak jumpa..sebagaimana waktu dekat dulu..sebab aku tahu…mesti dia pon macam aku..kalo bangkitkan hal ni..hati wah..tak tercakap….alhamdulillah..memang mengharap…tapi redha andai tak jumpa waktu terdekat ni…waktu ron dekat pon..1 sem..3,4 kali je jumpa….tu pun sekejap-sekejap…so maybe sebab tu..aku tak terasa sangat..erk

Walau ron jauh…aku lebih dapat dengar suara dia..lebih dapat rasa dia sentuh hati aku….rasa macam dekat sangat……rasa boleh renung lagi mata ron tu..boleh tersenyum lagi dengar joke dia..aku hanya mampu bayang kan je..tak boleh nak tgk gambar dia…kalau tgk gambar dia....rindu yang teramat sangat..nangis pon boleh…jadi..biarkan aja aku macam ni…

Yang lebih menguatkan aku..bila teringat..mak aku yang lahirkan anak sulung..tapi..suami tak ada disisi…family pon tak ada….aku tak diazankan oleh abah dulu..tp aku tak tanya pulak….siapa yang azankan aku..huhu..abah kerja..sama mcm ron..Cuma…abah bahagian perubatan ..ron..ntah..belajar engineer..tp askar jugak…kalo dia masuk perang….emm….adakah aku besedia sebagaimana mak aku…pergh….ron tak msg aku sehari pun…aku dah sedey..

Tp aku sayang ron…sayang sangat….dan sebab sayang…aku rasa..aku sanggup lepaskan dia ntk berjuang demi agama…sbb syurga itu abadi...biar anak aku tanye..abah mana….abah jihad sayang…(berangan)….tp itu cuma rasa……..aku tak tahu mampu atau tak…memang aku tak mampu nak jadi macam Siti Hajar dan Ismail yang ditinggalkan kat padang pasir tandus…tapi..ya…cuba...

sememangnya tak putus2 kami berdoa..namun jodoh, ajal maut Allah tentukan..memang aku sayang dia..memang dah bertahun-tahun aku sayang kan dia…maybe 4,5 thn gak...tapi…yang Esa itu lebih maha mengetahui……langit dan bumi..isi hati….masa depan…sama ada aku ini terbaik untuk ron…atau tidak…oleh itu..buat sekelumit masa yang Allah anugerah kan ntuk aku..biar aku terus menyayangi ron….hingga Allah takdirkan jalan yang lebih baik untuk kami…maut atau…

Sungguh..sungguh Allah maha pengasih dan penyayang..menganugerahkan perasaan ini pada kita semua…tapi…tapi aku sering leka dengan anugerah ini..bagos bila ron busy..aku pon busy..bagos kami jauh..jadi..tak leka sangat..sebab kami penah leka..dan kami kesal dengan kelekaan itu…duniawi