Selasa, 31 Mac 2009

pak lah dah nak blah..hu~~

tgk tv ni...

pak lah dah nak letak jawatan

pas nih buletin wat...perjalanan politik pak lah

maybe tak lah semeriah mase DrM besara dulu


Photobucket

uhu~~..

sedey laa..

sayang pak lah

walau apa pun

sob..sob

Isnin, 30 Mac 2009

alahai..kecian nye

hari tu mase balik umah...lepas je aku amek adik2 aku dari umah makcik fauziah..kami masuk lah rumah kami...masing2 mulut mula pot pet pot pet..macam2 mende di bincang kan..nak kate bodoh mengarot..ade gak lah...tentang earth hour yang kami plan tak mo wat..tentnag sis pendidikan america n sis pend kita...hm.maju gak otak budak2 nih..tentang nak makan piza..macam2..tentang maksud bergunjing..(dari cite indon) sampai skng tak faham maksud dia

masa tgh diner tu..aku tanya nana...ok tak dok umah makcik fauziah? nana cakap ok lah..tapi kadang2 rindu kat mak abah..ye laa..tak penah berpisah..hu~..time tu tgk zila dah nangis dah..aduhai...cian dia...'kadang2 zila bangun zila igt mak dekat sebelah..tapi takde tau'.. then..terus pelok dia...ttenang kan dia...nasik kat mulut dia dah nak terkeluar dah...aku pun satu..macam takde mase lain pulak nak tanya....nana pun mata dah merah2..tapi dia tahan je...sori nana zila..tadi time maghrib akak ade marah2..uhu..kesian...time ni aku pun terasa....baru berpisah tak sampai seminggu kan...harap dilamakan lagi masa dengan mak abah..moga kami lebih menghargai kehadiran mak abah lepas nih

Photobucket

esoknye aku bawak dorg makan piza...sedap..masing2 makan sampai penuh perot..aku pun dah tak larat..time nak undur kete kat paking..otak pun dah xbtol..sume oksigen dah pegi kat perot agaknya..keh2..pastu jln2 je mcm biasa...shoping

2 mlm berturut2 tidur sorang2...mangga pintu..pintu bilik pun kunci..letak kunci kat sebelah..nana zila tido atas..aku tido bawah..skali2 dengar bunyi..terus tgk tingkap...risau..susah kalo takde laki kat umah ni...rasanya boleh je kami tidur kat umah makcik fauziah..tapi dorg takmo..dorg nak rindu nak tido kat umah sendiri..ye lah..apa2 pun..rumah sendiri..

ari ni pulak..zila try cal aku bnyk kali..bertanya kan kat mana beg dia..beg dia ilang time nak g sekolah (masuk pkol 12..sesi ptg) tapi bateri aku kong pulak...so memang tak dapat dia nak cal...aku cuma dapat tau..bila dengar voicemail 'mane lah beg zila' uhu..sedey2

Photobucket

msg nana..nana cakap zila dah jumpa beg dia..nana letak dalam bilik....sampai skang aku tak topap kan nana lagi...sori nana..esok akak cucuk duit..akak topap kan

ikotkan hati nak dok je umah sampai mak abah balik..teman kan dorg..tapi ape nak buat..

okeh..wat tesis!!...

Photobucket


Jumaat, 27 Mac 2009

mari komen Jaket KELAB BIOKIMIA UKM

Kelab Biokimia UKM sedang bercadang nak buat jaket..dah tempah dah..jadi..Cik Mazs yg cute itu minta anda komen dengan jujur tentang jaket ini....

bajet tak banyak..kita kan nak yang simple..tapi nampak class gitu..ini lah hasil usaha mereka-mereka yang berusaha....

Photobucket

Photobucket


Photobucket
(hiasan sahaja..tiada kene mengene dgn jaket)



adakah menepati cita rasa anda?

adakah corak perlu dikekalkan?
anda rasa apa yang perlu ditambah ditolak dan ditukar?

sila nyatakan..kawan2.....pandangan anda amat membantu usaha suci murni ini





-komen terbuka pada semua...

- setiap cadangan akan di bawa ke meja mesyuarat jaket..hehe

---------dan dari situ keputusan akan dibuat-------..






Photobucket

nak share kata-kata hikmah ku

Photobucket
  • berkorban untuk berjaya
  • fikir apa nak wat sekarang..dan buat ape yang nak buat sekarang..bukan aku terus berimaginasi..
  • jika dah buat silap..diri jadi tensen..minda bercelaru...dan kita akan banyak lagi melakukan kesilapan...dan ia akan menambahkan tensen...so...jangan lah kita sesekali melakukan kesilapan..cuba elakkan...tak kira lah kesilapaan dengan kerja..hubungan persahabatan..pelajaran...agama..dosa itu sengsara
  • sentiasa berfikir..kita tak boleh harap orang itu akan jadi macam yang kita nak..tak boleh..sedangkan rupa pun berbeza...jadi kita lain dari segi apa pun..nilai orang secara individu..bukan kumpulan
  • sentiasa menjadikan diri ini tak sensitip..kuatkan hati
  • mak cakap..kalo kita dah boleh adapt dgn ramai orang..banyak tempat..tak komplen2 membabi buta..tak mengumpat..makna nya..kita makin matang...
  • abah cakap..jangan sesekali kita bersangka buruk kat orang..tak baik..dan jangan doakan keburukkan orang..Nabi pun tak penah doakan keburukan orang..
  • Cikgu cakap..kalau orang lain hanya perlu setapak untuk berjaya tapi kita perlu 2,3,4 tapak untuk berjaya..melangkah lah 5 tapak..jangan kurang...
  • Photobucket
setakat umur aku yang baru 22 tahun nih..aku simpulkan..yang paling penting dalam hidup

  • iman dan takwa
  • kasih sayang
  • ketabahan
  • kesabaran
setiap orang mesti ada kata-kata semangat...apa kata-kata hikmah anda..jom share dengan saya~ jangan malu-malu..he~

Photobucket

Rabu, 25 Mac 2009

aku tiada~

aku tak ade kat sini...

Photobucket
korg naik bas vip ke..nape tergedik2

sini pun takde

Photobucket
uhu

sini pun takda....huaaaaa..

Photobucket

agak depan jugak korg duduk ek

aku g kencin kot

Photobucket

sedap siyots

Photobucket

cewah..best nye

Photobucket

sini pun aku takde

Photobucket


sampai ati korg tak snap pic aku

huaaaaaa

Photobucket


emmm..sebenarnye aku yang tak dpt dtg kat 2 evens yg best mantap nih...

takpe~...

Khamis, 19 Mac 2009

I did the Macarena With monster in an elevator because the voices told me to.

dari zura dan put


Type out the sentence you end up with in the TITLE of your note and tag your friends.

Pick the month you were born:

January-------I kicked
February------I loved
March----------I karate chopped
April----------I licked
May----------I jumped on
June----------I smelled
July-----------I did the Macarena With
August--------I had lunch with
September----I danced with
October-------I sang to
November-----I yelled at
December-----I ran over


Pick the day (number) you were born on:

1-------a birdbath
2-------a monster
3-------a phone
4-------a fork
5-------a snowman
6-------a gangster
7-------my mobile phone
8-------my dog
9-------my best friends' boyfriend
10-------my neighbour
11-------my science teacher
12-------a banana
13-------a fireman
14-------a stuffed animal
15-------a goat
16-------a pickle
17-------your mom
18-------a spoon
19------ - a smurf
20-------a baseball bat
21-------a ninja
22-------Chuck Norris
23-------a noodle
24-------a squirrel
25-------a football player
26-------my sister
27-------my brother
28-------an iPod
29-------a surfer
30-------a homeless guy
31-------a llama


What is the last number of the year you were born:

1--------- In my car
2 --------- On your car
3 ----------- In a hole
4 ----------- Under your bed
5 ----------- Riding a Motorcycle
6 --------- sliding down a hill
7----------in an elevator
8---------- at the dinner table
9 -------- In line at the bank
0 -------- in your bathroom


Pick the color of shirt you are wearing:

White---------because I'm cool like that
Black---------because that's how I roll.
Pink-----------because I'm NOT crazy.
Red-----------because the voices told me to.
Blue-----------because I'm sexy and I do what I want
Green---------because I think I need some serious help.
Purple---------because I'm AWESOME!
Gray----------because Big Bird said to and he's my leader.
Yellow--------because someone offered me 1,000,000 dollars
Orange---because my family thinks I'm stupid anyway.
Brown---------because I can.Other----------because I'm a Ninja!
None----------because I can't control myself



dan keputusannya... aku nye biasa je..budak sopan kot

I did the Macarena With monster in an elevator because the voices told me to.

sape bace kene wat

hehe

put3 tag akus

Photobucket


How old are you?

aLmOst 22

Are you single?
not married yet

In what age do you think you will get married?
3,4,5,6,7,8 from now

Do you think you will be married with the person you are with now?
i think..? i think YES....

If not, who do you want to marry?
no one~ Photobucket

Do you want a garden/beach or a traditional wedding?
'jawa' traditional wedding

Where do you plan to go on a honeymoon?
ehm..dunno..


How many (wedding) guests do you think you will invite?
haha...1000..standard lah


Will that include your exes?
my ex hv bcome my fren now..so yes lah..

How many layers of cake do you want?
3..1st and 2nd for guest..and the top one for my family n us..hePhotobucket

Do you prefer having the reception at a hotel or a simple place?
simple la..im not kaya laa

When do you want to get married, morning or evening?
moning kot..

You’d rather have your reception outdoors or indoors?
out2..my house small

Name the song/tune you’d like to play at your wedding.
my mum said..."mak nak pasang ceramah agama'" ok mum..as u say he~ Photobucket

Do you want a solemn ceremony or a light one?
solemn.....

Describe your ideal wife.
ok la..husband ek....ideal.?.dunno..SABAR..most important criteria...

Do you prefer fine dining or just the normal spoon and fork?
like to use my finger..finger lickin good.....

Champagne or red wine?
sirap + oren...cincau lah..soya kaaa..

Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
month/ year after....budget laa man.

Money or household items?
money for ceremony..the household should ready before wedding..ok He?

Who will pay for the bills?
he

Are you ready for married life?
not

Do you think you will still be a virgin until you get married?
not so sure (keh2)

Will you always be true to your wife?
ill try

How many kids would you like to have?
maybe only afta 26.. i want 5,6 kids....

A new house for a newly wed or an old one?
budget again laaaa

What kind of cuisine would you like for your wedding?
melayu la...

Will you record your honeymoon in a CD or DVD?
some only..heh..

Whose wedding plans would you like to know next?

all readers.. ill check u ok..

Photobucket

Rabu, 18 Mac 2009

membawa diri

aritu jalan2 dg farah amaneena di mana2 lah kami suke nak jalan....

perjalanan ini dikira sebagai dating kami
(fadilah tak ada time nih)


neena lebih tinggi dari aku sebenarnye


aksi tangkap maut neena


ye..pipi kami comel.h3


di pintu sahaja..ta da duet mau bazir kan masuk mende nih

kami membawa diri..kerana ron lafti dan roney junaidi jauh..

Photobucket

k3h......yang penting mrk bukan adik beradik..walaupun agak same





tibe-tibe je

haha



contact lens~

teringin gak nak pakai...

tetapi diri ku suka gosok mata

tak elok kan

lagipun cantek kah jika aku memakai nye

kalo dah pakai contac lens..

sure aku nak belajar mekap pulak

pakay eye shadow..blusher..bedak compakkk..eye liner..bla2

bukan lagi bedak jonsen jonsen lavender kegemaran ku

maka bertambah lah duit belanja ku

dah keje nanti lah kan...

skang nak cantek2 pun wat pe

pakwe dah ade..

keh2

ngarot..

mahal ak contact lens

?????

Isnin, 16 Mac 2009

saya malas la

malas la nak g lab lagi..

adakah sebab saya dah fedap?

tadi lab mate saye..fong call

tanya pasal SDS buffer

saya mintak tolong dia wat kan gel untuk saya...

hahaha..sonok nye keje berdua

keje alone ni susah..

sume kene wat sendiri

kalo macam nih.... dia kene wat gel..saya tlg destain nanti

projek tak sama..sib baik step last same

yey

jom g lab

mintak2 band cantek huhu Photobucket

Jumaat, 13 Mac 2009

wow....hah

wow tgk Nik Nur Madihah ni...

rumah dia mana ada tenet..agak2 tv ade tak...peti ais?...dia belajar ade dgr radio tak....ada tgk astro tak....(mcm seseorg tu..(apasal aku tak suke ngan dia tu))..haha

rumah ni disewa...rm90 ringgit sebulan......igt kan umah sendiri

Photobucket

malu la weh......huhu

ini adalah kerana menjadikan rumah ku syurga ku...mesti kuar buku..kita share laa same2 ape rahsianya..
sharing is caring

Photobucket

Khamis, 12 Mac 2009

Kasih ku abadi

sape-sape sudi nak layan hati kamu~..meh klik sini..


Kamar hatiku, sekian lama
Suram dan sepi, kekosongan
Aku mencari insan sejati
Untuk menemani hidupku

Adam dan Hawa diciptakanNya
Disemai rasa kasih sayang
Agar bersemi ketenangan
Dan kedamaian di hati

Ku harap hanya keikhlasan
Dan ku rindukan keramahan
Aku inginkan kemesraan
Berkekalan berpanjangan

Mengasihimu, dikasihi
Menyayangimu, disayangi
Merindui dan dirindui
Saling mengerti di hati

Biar hilang kabus di wajahku
Biar tenang resah di dadaku
Terimalah serta kabulkan harapan ini
Oh Tuhan

Ku melafazkan kata penuh makna
Bersaksi Tuhan yang Maha Pemurah
Hidup mati jodoh pertemuan
Ditentu Allah yang Esa
Perkenankan hasrat di hatiku

Moga impian kan dirahmati
Dipertemukan serikandi
Susah dan senang sama harungi
Demi cinta yang hakiki
Oh...

Selasa, 10 Mac 2009

Menyayangi kamu penuh rasa sabar~

dah 3 bulan tak jumpa dia

tetap sabar menunggu

3 bulan saje. jika selama ini aku dapat bertahan..

kenapa skang tak boleh kan

boleh tak kalo tak jumpa langsung sampai kawen

rindu amat sgt nih..menakotkan...takot over bila jumpa dia..

takot terpegang tangan..takot terpelok dia...xnak nangis depan dia..

'sebab terlalu rindu..sebab terlalu sayang'

apa aku ni??


ya Allah..teguh kan iman aku

bagi aku sedar..cinta hakiki hanya padaMU

bagi aku sedar..hanya padaMU selayaknya cinta dan rindu ini diserah kan..

ampunkan aku atas ke khilafan aku ini

ampunkan aku

bagi aku redha...atas segala ketentuanMU

sesungguhnya..ketentuanMU ya Allah...terbaik untuk aku

bagi aku mengerti dan sedar
sepenuh hati jiwa dan raga

Bahawa...Hidup Mati, Jodoh dan pertemuan..ketentuanMu


Allah yang Esa..maha pemurah..maha penyayang


perkenankan...hasrat di hati ku

amin

Janganlah engkau berputus asa dengan terlambatnya pemberian (istii'jab do'a)

sedangkan engkau terus menerus berdo'a. Kerana Ia telah
menjamin untuk menjawab...sesuai dengan apa yang Ia pilih untukmu...bukan sesuai dengan
apa yang engkau pilihkan untuk dirimu sendiri.Dan diwaktu yang ia kehendaki...bukan diwaktu yang engkau mahui...



Isnin, 9 Mac 2009

nafsu mamam...

balik je umah (sabtu)..zila tanya...

"kak ain...nak tak nasik lemak tu.....?"

aku jawab.."yes..of coz..zila lapa ke...kalo lapa g goreng telo.." keh2

abah beli kan untuk sume..zila bwk bekal g kelas koK dia..balik2 lapa...aku pun lapa..tak kira..nak gak..nasik lemak feveret tuh..hehe..(im not a good sis/wife..hehe)

zila ckp "ala..zila mane penah goreng telo"

"aik..dah form 1 tak penah ke? akak dlu dajah 1 dah pandai goreng telo "(dajah 3 sebena nye...tapi lg up laa dari adek aku kan)

aku bagi penrangan lengkap..! "panaskan kuali..taruk minyak..minyak panas..kecik kan api..pecah kan telo..goreng..akak nak makan jap"

"okey!!!" (muke hepi..sebab diberi kepercayaan)



sedey..sebab

zila

hehe..(aku dlu pun mcm ni)

cube lagi

pastu...petang aku makan bege..malam makan mi kungfu..

ahad...pagi makan nasi lemak lagi..petang pegi pasau malam..makan nasi tomato n kebab

isnin..pagi makan naget je..lunch n diner..nasik minyak .(tlg mak wat).sedap..malam makan roti telo.. by abah...(kiteorg paw abah time nih...abah terus gorengkan 4 telo for us)

selasa....mkn oat..cholesterol makin bnyk dalam darah aku....tambah pulak samosa n nuget tempe...kini aku sakit perot..sebu....telalu bnyk mkn..

for 2,3 days..plis ain..rehat2 la perot kamu tu..

nanti makin bam.... makan je
Photobucket

Jumaat, 6 Mac 2009

~Tauladan anbiya~


Dikisahkan pada zaman nabi Ibrahim dulu, pada ketika nabi Ibrahim dibakar oleh Raja Namrud yang zalim, api dikatakan sangat besar menjulang-julang sehinggakan menghampirinya juga berasa begitu panas. Ramai orang memerhatikan sahaja, takut dan bimbang akan kemurkaan Raja Namrud.

Tiba-tiba, kelihatan ada seekor burung pipit yang sangat kecil terbang berulang-ulang kali dari kawasan perigi ke tempat pembakaran itu. Rupa-rupanya, burung kecil itu sedang membawa air menggunakan paruhnya yang kecil itu, untuk menyiram api yang sangat marak menyala.

Haiwan lain bertanyakan kepada burung kecil itu…

“Kau ni, melakukan sesuatu yang sia-sia. Masakan air yang kau bawa itu dapat memadamkan api yang besar itu?”

Burung kecil itu menjawab,

“Paling kurang, nanti bila aku mati nanti, dan berhadapan dengan Allah nanti, aku boleh menyatakan ini usaha aku untuk membantu nabi Ibrahim. Air yang sedikit ini akan menjadi saksi usaha aku yang kecil ini”

*dgn izin Allah..api jadi sejuk..dan Nabi Ibrahim a.s dapat teruskan perjuangan. Allahuakbar
*
Rujuk surah al-Anbiya’ dari ayat 51 sehingga 70


Jika ada 1.6 billion burung pipit...berulang alik terus-terusan mengambil air dan menyimbah..bolehkah api itu padam?..insyaallah

dan jika 1.6 billion semua umat islam dunia boikot terus-terusan...bolehkah mereka muflis...insyaallah

walau kita terkesan sama..tapi kejap je..dan takkan seteruk dorang.. (he~ pandangan saja)


kalau tak mampu boikot sume..

jom..3 brg ..... coke...starbak..colgate


(pakar2 ekonomi tak setuju) ntah..aku bukan pakar..tapi niat ikhlas..mestilah Allah bantu kan2...




yey..balik umah yey!!!!!

Khamis, 5 Mac 2009

ku nyanyikan khas untukmu

Menghitung hari...detik demi detik

masa ku nanti apakan ada...

jelang cerita...

lab ku yang panjang

bukan ku malas


padam kan saja..

suis elektro itu

jika band itu takkan ada~~~~~~

yang aku minta....band band nampakkkk

bukan clean n clear..!!!


pergi saja..rakan2 lab ku

bilang saja pada semua

kamu dah siap...dgn jayanyaaaa

diriku kini sendiri~~

diriku kini..sendiri.............


nak band yang macam ni

Photobucket

*student OO dalam lab 1141..tinggal aku seorang....
*terima kasih wahai Vibrio em1 (di ambil dari sediment pantai morib) kerena memberikan pengalaman yang panjeng pada aku...dari dulu..siang dan malam kita berjumpa.....aku jaga kamu..lebih dari aku menjaga diri ini....lebih..aku sanggup tidak makan kerana kamu..sanggup tidak tidur kerana kamu...sanggup juga tidak mandi kerana kamu....adakah kamu tahu..?apa pun aku buat..kamu tidak luput dari pikiran ku ini...

tapi ini balasanmu...

selepas ini

jgn harap..aku akan kembali lagi..bersama dgn kamu

ingat...jangan harap





kuiz best!!!!!!!!!!!!!

U're tagged!Go this website and do the quiz.Next, post the result without changing anything.Tag another 5 people once u're done! (dapat dari put)


Your view on yourself:

You are down-to-earth? and people like you because you are so straightforward?. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties. -

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You are a true romantic. When you are in love, you will do anything and everything to keep your love true. ~yes..Photobucket

Your readiness to commit to a relationship:

You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.

The seriousness of your love:

You are very serious about relationships and aren't interested in wasting time with people you don't really like. If you meet the right person, you will fall deeply and beautifully in love.Photobucket

Your views on education

Education is less important than the real world out there, away from the classroom. Deep inside you want to start working, earning money and living on your own.

The right job for you:

You have plenty of dream jobs but have little chance of doing any of them if you don't focus on something in particular. You need to choose something and go for it to be happy and achieve success...(ehmm..cant decide utll now~~~)

How do you view success:

You are confident that you will be successful in your chosen career and nothing will stop you from trying. (ye la tu)

What are you most afraid of:

You are afraid of things that you cannot control. Sometimes you show your anger to cover up how you feel.

Who is your true self:

You are full of energy and confidence. You are unpredictable, with moods changing as quickly as an ocean. You might occasionally be calm and still, but never for long. ---nah...gurl..mostly like dis..salahkan hormon ocey.he

yes..mid sem dah abes

tadi..fundamental of ecology..penutup midsem~..alhamdulillah..habes pon..rasa berat midsem kali nih..coz lab tak siap..tesis pon lum siap..

pas nih leh tumpu pada penulisan tesis pulak.....yang dah lama tertangguh..hu~

ini adalah nyamuk yg transmit Chikungunya virus

Photobucket

ngeh2..saje~

Selasa, 3 Mac 2009

Macam kene sabotaj je

Utusan

GENG: Pengembaraan Bermula (Geng) merupakan filem animasi pertama yang berjaya mencipta fenomena dalam industri perfileman tanah air.

Buktinya, filem terbitan Les' Copaque Production Sdn. Bhd., (LCPSB) itu merupakan filem tempatan termahal dengan kos hampir RM4 juta.

Malah, sejak ditayangkan pada 12 Februari lalu di pawagam-pawagam seluruh negara, Geng berjaya mengaut kutipan tiket lebih RM4 juta.

Difahamkan kebanyakan tiket tayangan filem itu pada hujung minggu juga habis dijual walaupun adakala jumlah tayangannya tujuh kali sehari!

Ada juga pawagam yang terpaksa menambah jumlah pawagam kerana tidak mampu menampung bilangan penonton yang bertambah.

Filem arahan Mohd. Nizam Abd. Razak itu berjaya membuatkan tauke pawagam-pawagam tersenyum lebar kerana sambutan di luar dugaan itu.

Namun, agak menghairankan ketika sambutan Geng semakin hangat, pihak pawagam kononnya dikatakan mahu menarik tayangan filem tersebut.

Antara alasan tidak masuk akal yang diberi kerana mereka mahu 'memberi laluan' kepada banyak filem lain termasuklah filem tempatan dan asing.

Persoalannya, mengapa perlu ditarik tayangan filem yang sedang mendapat sambutan ramai berbanding filem lain yang mereka belum pasti untungnya?


Biasanya filem tempatan yang melalui Skim Wajib Tayang dan bermasalah kalau tayangannya di pawagam selama 14 hari tidak mendapat sambutan para penonton.

Ini kerana, pihak pawagam boleh menarik tayangan sesebuah filem itu jika sambutannya dingin dan akan digantikan pula dengan filem lain.

Bagaimanapun, dalam kes Geng ia terbalik kerana biarpun sambutannya hebat tetapi tayangannya pula mahu ditarik kerana alasan yang tidak logik itu.

Secara logiknya, pawagam tentulah akan memanjangkan tayangan sesebuah filem jika sambutannya baik kerana ia akan menguntungkan mereka.

Dalam kes ini, seakan-akan ada sesuatu yang tidak kena apabila masalah seperti itu timbul kerana ia jarang-jarang berlaku dalam industri perfileman tempatan.

Pihak-pihak seperti Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas) haruslah tampil ke depan bagi membantu masalah yang sedang dihadapi oleh filem seperti Geng.

Sebabnya, bukan selalu filem tempatan seperti Geng mencipta fenomena dengan mengalahkan kutipan tiket filem-filem hebat dari luar negara.

Geng misalnya, mengutip kutipan tiket RM1.75 juta pada minggu pertama tayangannya mengalahkan filem Hollywood seperti Valkyrie.

Dimaklumkan, Geng turut menewaskan filem seperti The Curious Case of Benjamin Button dan Slumdog Millionaire yang turut ditayangkan serentak ketika itu.

Apa pun tahniah kepada Finas kerana mewujudkan Skim Wajib Tayang selama 14 hari kepada filem-filem tempatan untuk dipatuhi oleh pihak pawagam.

Tetapi nampaknya ia masih belum memadai dan Finas harus mengemaskini skim itu supaya ia bersesuaian dengan keadaan semasa.

Finas misalnya, boleh menambah peraturan skim itu dengan mensyaratkan pihak pawagam melanjutkan tayangan filem jika sambutannya baik.

Lanjutan tayangan itu boleh diberi kepada filem yang berjaya menarik lebih 30 peratus penonton ke pawagam selepas sahaja tempoh Skim Wajib Tayang tamat.

Senario itulah yang berlaku kepada Geng kerana biarpun selepas 14 hari ditayangkan, tetapi filem animasi itu terus mendapat sambutan hebat para penonton.

Biarpun selepas tamat Skim Wajib Tayang, namun filem itu masih mampu menarik lebih 30 peratus penonton dalam kapasiti sesebuah pawagam ketika ia ditayangkan.

Selain Finas, persatuan seperti Persatuan Pengeluar-Pengeluar Filem Malaysia (PFM) juga sepatutnya tampil ke depan membantu Geng.

PFM mahupun Finas seharusnya campur tangan membela filem Melayu seperti Geng dan berdepan dengan pihak pawagam supaya masalah itu dapat diatasi.

Tindakan segera perlu diambil kerana filem edaran Grand Brilliance Sdn. Bhd., itu mampu meraih kutipan tiket lebih RM5 juta dalam waktu terdekat ini jika ia terus ditayangkan.

Jika tidak, ia bukan sahaja akan merugikan pihak penerbit seperti LCPSB dan pawagam daripada segi kutipan tiket yang bakal mereka raih.

Malah, para peminat watak popular Upin dan Ipin dalam filem itu juga akan berputih mata kerana masih ramai lagi yang belum menontonnya di pawagam.

bengong tak bengong...? baru xsmpy sebulan..titanic dulu boleh wat sebulan lebey.....aku pulak yang tensen

memang le tak perfect cite tu..tapi cukup membangga kan....aku pun baru nak ajak adik2 tgk...

mcm mana Malaysia nak maju..sket2 dengki

kenapalah susah nak fokus..

hari ni lepak dalam bilik je...pegang nota..bace2..termenung..pikir kalo macam nih..kalo macam tu...eh..bace lah...nape macam nih...owh...tak bace doa rupanya..

otak jadi lembab..ngantok pun ada..tido jap..bangun2 je..lah..pukol 2 dah....nape ngantok je nih....men tenet....tgk tv jap...tgk conan jap....yang jap jadi lama...

itu lah penyakit yang melanda bukan saja aku..tapi kawan2..juga..dan kebanyakkan final yer student..

mcm nak wat perarakan pulak....

'kami dah bosan bace buku'
'kami dah bosan dengan sistem exam'
'plis..pikir cara lain utk nilai kami'


budak2 boley laa exam..nih nak sumbat sume last minit..argh..sape suh stdy last minit kn..heh..bizi..nak wat cane....1+6+5+1+3= 16 thn dah belajar bace...bace..exam..bace..exam...another 3 years for master?..wait lah....

sib baik ade lab..tak bosan..walau tensen..tp sonok...

ok..mandi..malam exam lagi~~......otak beku~.mintak2 yang aku x faham n xbaca tak kuar..

Ahad, 1 Mac 2009

sori~~~~..zura~~~..

Photobucket

lembu ini nak hantar kek dekat zura dari aku..tapi tak tahu mane dia pegi..

zura..hepi besday tooo yooo..yang ke 22 tahun pada 2/3/2009
(yes..lg 2thn je nk tawen..ngeh2)

sowi..aku tak dpt nak join parti telor korang tu...aku ade lab
5/3/2009
hari clean up lab aku....
so kene gak rush
molecular bio pon tak stat bace lagi..adei

ni laa zura..my pren

Photobucket


teka yg mana satu..hehe

untuk zura

semoga debom dan sexy selalooooo

love u all GBS...!!