Sabtu, 23 Mei 2009

saya suke~~~

Sejak beberapa bulan lepas..dah mula suke dengan majalah AL-ISLAM ni..sebab wajah baru dia…dah takde banyak sgt bout politik mcm dulu..yg semestinya..biasanya..sokong 1 pihak je..haha.. ( tiada niat mahu tunjuk diri ini 'best' sbb bace ini buku :-) )

antara yang best ntk bulan ni

- kedai makan seafood tu kate ‘no pork served’, tapi takde sijil halal…dan jual arak.. kedai mkn tu bela anjing … dengan berpegangkan / percaya ‘no pork served’ , ramai pelanggan melayu Islam yang datang kedai tu.. asal bukan ba ku the..asal bukan arak..halal la tu..adeh… kita kat Malaysia ni…bukan darurat sgt nk pegi kedai mkn Islam… adoiyai… mana pegi sensitivity kita ni...

- sel stem..diambil dari embrio bayi..di amerika dapat tentangan di kalangan saintis dan org2 agama dia sana..tapi di Iran..ulama dan saintis dah lama bincang soal ini..now..sel stem da di bangunkan jadi sel hati, sel jantung, pancreas dan limpa… pas ni..boleh la kita isolate sel kita..n wat hati, jantung.. organ2 lain..simpan..guna bila perlu… tiada masaalah penolakan organ..tak perlu cari baru afta 5 yrs…. bagoskan.. bila Malaysia nak ikot Iran..hehe

- kisah seorang ibu..waktu mengandung… suami, dan 2 orang anak accident…suami nya meninggal..2 lagi anak cedera parah..ibu yg sarat mengandung ini..tetap tabah..memang meleleh la bace kisah ni

- pondan..mari lihat actor ensem bangat ashraf muslim jd nyah mase pementasan ‘patung kertas 2’.. (aku masih ‘gila’ dgn watak yusuff dia) dan beberapa actor lain jugaaa…. boleh ke belakon pondan? dengan tegas..tetap haram.. tokoh agama Ustaz Noh Gadot da ckp..

- kisah murtad..isu yg semakin hangat sejak akhir2 ni… sama2 jaga akidah kita.. akidah family dn kwn2..

- kes seduk lemak.. cara2nya, faedahnya, bahayanya…azharina dan ifa raziah cite pengalaman dorang wat liposuction ni… takot

- politik – ttg seorang wakil rakyat bukan Islam baca ayat Quran… tidak berat sebelah kali ini..baguss

- band underground bulan ini..insecure.. tak kenal..he

P/S – sonok bila dah abes exam mcm ni..takda wat pape…aku leh bace buku2 yg aku suke..!!..melibatkan sejarah, sastera, agama… (pengaruh dari abah)…. jauh dari enzyme itu ini, signaling, microb..bukan tak minat..tp sedang letih dengan itu semua…

[nak upload cover..tapi tenet dial up kat umah sangat lembab..]


rindu my ex.. lol

10 ulasan:

zugha berkata...

"rindu my ex.. lol"


bweekkkkkkkkk!!

joegrimjow berkata...

start pom belum...

Nene Matahari berkata...

ke tengah nak mengorat seseorang nih,tu yang rajin baca al islam.hehehehe

Mohd Ariff berkata...

mcm best je.. harga masih sama? (lama xbeli majalah)

ainShahajar berkata...

zugha - hakam ye nak rindu2 sape pun....ekeke

joe - stat pe syg?

nani - ko selalu meragui keikhlasan aku..sob..sob

mohd ariff - makin best skang..harga rm4.50..mcm harga nasi ayam kat kl..haha

emma songall berkata...

huhuhu.
ingt g dulu rajin r baca masa zaman sek2 dulu.
skrg da lama kowt xwut.
LOL

cik syazni berkata...

hehe...ayat last tu wat kite gelak ;)

3p4h berkata...

Bagus2...Truskn mbaca... Nanti kpd sape2 yg xsempat nk bca bole rujuk trus blog ni... =)

Perisik SR berkata...

Astora Jabat masih lg menulis kt Al Islam?

ainShahajar berkata...

tidak..dia sudah tak menulis

berdasarkan 3 al-islam kebelakangan ni la..

ngeh2