Rabu, 6 Mei 2009

Hati-hati lah semua!!!

Kejamnya peragut


Anggota polis memeriksa mayat Saripah Mohd. Noor yang dirempuh kereta selepas dia diragut di Kampung Padang Raja, Jalan Melor, Ketereh, Kota Bharu semalam.


Sehari selepas seorang wanita hamil maut dalam satu kes ragut di Johor, negara dikejutkan dengan dua lagi kematian tragis akibat jenayah yang sama di Pulau Pinang dan Kelantan.

Di Kota Bharu, seorang wanita hamil empat bulan yang juga ibu kepada lima anak, maut dirempuh kereta selepas terjatuh motosikal akibat diragut dua lelaki bermotosikal di Kampung Padang Raja,Jalan Melor, Ketereh.

Di Pulau Pinang, seorang nenek berusia 86 tahun mati akibat ditumbuk ketika cuba menyelamatkan anak perempuannya berusia 58 tahun daripada menjadi mangsa ragut di rumahnya di Kampung Besar, Tasek Gelugor, Seberang Perai Utara kelmarin.

Saya sekeluarga tidak akan memaafkan dua lelaki yang meragut nyawa ibu saya.

Kalau bukan kerana mereka, pasti hari ini ibu saya masih bernafas

– Siti Aminah Idris mangsa ragut



hati-hati lah..orang2 sekarang ni memang tak ada hati dan perot..asal dapat duit.. jahat nye... ibu hamil lak tu...2 nyawa ko bunuh..!!! tak pikir ke kalo jadi kat mak sendiri???


teringat kisah mak..bawak Quran dalam beg laptop..(satu kesilapan)... peragut nak rampas..mak pegang kuat2...

adoi..nasib baik tak jatuh.. peragut tu blah je...

mak..lain kali lepas je... biar insaf peragut tu!!!


benci peragut..budusss

8 ulasan:

asilahmuhajer berkata...

dah dapat ladybird tu. tapi camne nak bg dia fix dlm blog ek sbb ladybird notes tu hilang sket la. yg kat blog ain ni cantik je terletak..

joegrimjow berkata...

gilew punya orangt yg buat!!!!

• ROOZU • berkata...

jahat betol manusia yg sebegitu~!

asilahmuhajer berkata...

memang jahat. kena sebarkan pada semua, elakkan guna beg yg boleh medatngkan syak. eg; beg laptop even dalamnye takde laptop. kita takleh kurangkan penjenayah, tapi kita boleh kurangkan mangsa jenayah.

Nene Matahari berkata...

jom kite sunat diorang ain!

ainShahajar berkata...

jauhkan la dari family n kwn2 sume..

betul tu..kurang kan mangsa jenayah..

kita kene sentiasa hati2

lalai takpe..dompet je ilang..(kan nene)..hehe -manusia lalai mcm kita

StingRay berkata...

orang camtu kena pijak perut laju-laju....



hehe...memang bangang!

~miszirdawaty~ berkata...

manusia itu bOdoh!