Khamis, 9 Julai 2009

sukan sepak takraw kita.. adoiiyai~

tadi aku pegi library taman aku untuk pulangkan buku.. KOMBAT tajuk nye..hehe..nti aku ulas.. memang best lah buku ni..

aku ternampak budak2 taman yang tengah main sepak takraw.. budak sekolah ni…wow.. dia punya skil.. lipat sana..lipat sini.. siap wat gaya yg kuda2 tu (maaf..aku memang daif soal ni..hehe)..

teringat waktu aku tengok berita hari tu ‘Korea Malukan Malaysia” woih.. malu weh..

dah la sukan sepak takraw tu asalnya kita ni.. tiba2 lak korea menang..ish.. sepak takraw ni permaianan istana zaman silam.. aku ingat lagi.. dari sepak takraw lah Sultan Ahmad kene anta pegi Pahang.. sebab sape ntah yang tgh main2 bola takraw trtendang kene kat kepala dia…. (anak Tun Mutahir kott) Pahang pun di buka.. selak lah buku sejarah form 2 anda (sejarah.. subjek yg aku tak penah tido..hehe).. kira before portugis datang lagi.. sukan ni dah ada dah..

Dulu Thailand pun tak reti main.. mintak tolong kita ajar.. dorang lak jadi juara. adakah sebab jiwa sukan yang semakin pupus di kalangan rakyat Malaysia ni..huish.. buang PSP!! blok TV. blok Tenet.. gi padang..sukan!!

tak boleh la nak salah kan pemain kita 100% kan.. sebab majoritynya sebuk2 sangat kan dengan bola sepak tu kan.. dah memang bola sepak kita ni susah nak naik. siap ade rancangan reality lagi sebab nak cari pemain ala2 mokhtar dahari (sorry..itu je aku kenal thehehe).. tapi.. pimai pimai.. tang tuuuuuuuu jugak ..(mungkin menimbulkan kemarahan peminat bola sepak..hehe..sowi)

kalo kat sekolah2 pun.. banyak mane la hade sepak takraw ni.. sib baik sekolah aku ade.. sebab tu budak2 tu main tu…..kadang2 rugbi pun ade kat sekolah.… walau memang pasti cukup payah nak cari orang2 malaysia yg badan XXL ni…

sib baik Malaysia kalahkan jepun 3-0 haritu.. alah. kalah menang kan adat bertanding.. huh!!

sume nak sepak takraw masuk olimpik… usaha2 !!!


-= sokonglah barangan buatan Malaysia


8 ulasan:

Firol berkata...

Sayang sungguh peninggalan bangsa kita

ainShahajar berkata...

he..sebelum ni tak penah amek pot sebenar nye

bila kuar berita.. terkilan je

huu.. biar sume sukan naik

eceh.

sy bukan org sukan pun =p

chimera berkata...

ntahlah.. tak tahu dah nak komen apa... duit dah byk dah bagi, latihan-latihan pun hebat jugak.. tapi hasilll... nan adooo...

asilahmuhajer berkata...

saye kurang sket bab sukan2 ni. hehe.

ainShahajar berkata...

chimera - tu lah.. takpe.. bagi dorang mase.. selama ni mungkin dorang leka.. tak tahu kehebatan pasukan lawan

asilahmuhajer - hehe..ain pun.. kdg2 je ikot..he

Rona Realiti berkata...

kombat tu buku perang ker...!?

• roOZu • berkata...

kalah - menang adat bertanding ok..

huhuuu~

note : "ada award + tag lagi di blog roozu..."

ainShahajar berkata...

rona realiti - a ah.. buku perang2..hehe.. best

roozu - ain dah wat..yey!!