Isnin, 6 Julai 2009

karoke lagu ni lagi

asal karok je.. mesti nyanyi lagu ni.. teringat zaman2 cinta dulu.. jahiliyah..

abah dah cakap.. haram kapel2 ni..

perbuatan mmg jahil.. tp hati ni sayang..ish2

skang rasekan sendiri..dia sudah ada orang lain.. aku bersedih2.. kalo dah kawen dapat gak pahala.. tapi ni?


alasanmu exist


Ikhlasnya hati
Sering kali disalah erti
Tulusnya budi
Tidak pernah engkau hargai
Berlalu pergi dengan kelukaan ini
Ku mengalah
Ku bersabar

Bertentang mata seolah-olah tiada apa
Berpaling muka ada saja yang tidak kena
Mencari sebab serta alasan yang kukuh
Supaya tercapai hajat mu

Manis dibibir memutar kata
Malah kau tuduh akulah segala penyebabnya
Siapa terlena pastinya terpukau
Pujuk mu, rayu mu, suara mu
Yang menagih simpati dan harapan

Engkau pastinya tersenyum
Dengan pengunduran diri ku
Tetapi bagi ku pula
Suatu ketenangan

Andai kita terus bersama
Belum tentu kita bahagia
Selagi tidak kau ubah
Cara hidup mu

Ada rahmatnya
Bila tidak lagi bersama
Terasa jauh diri ku ini dengan dosa
Ku tinggalkan mu walau tanpa kerelaan
Yang nyata kau tidak berubah
Katalah apa yang kau ingin
Selagi kau dapat berkata
Memang begitu sikap mu
Semenjak dahulu


tapi apa pun.. aku harap dia berubah.. biar aku orang pertama dia wat macam ni... dan aku gak orang terakhir... =)


baru 3 bulan.. bnyk mase lagi nak menyembuhkan hati..

8 ulasan:

♥chentaMAYA™ berkata...

ain~
ko same macam aq dlu!
skg pon rase nye maken berbekas!
sabar k!~
aq pon suke nynyi lagu nieyh!
hee~
ad kaetan ngn aq gak!

MuHaMMaD86 berkata...

br putus ke....hahahahha...kesianya...xpa,jauh lagi perjalanan hidup kita ni....apa2pn,salam ukhuwah ain....ooo...jmpam blog sy kt world of islam....ok!!!!

Firol berkata...

Alah......usah di pedulileee..bende remeh
Banyak bende lain nak pikior...

nuruddin | Ray berkata...

ape kate karok lagu kat blog aku plak...lebih rancak dan menghiburkan jiwa yg lara...give it a try...ngeee~ ^_^

BLACK DIAMOND berkata...

ada satu suggestion..ala xyah dgr lgu sdh2 niey..

npew x dgr lagu yg mbina... yg mampu mbngkit dan melupakn..

"love is all about letting go" move on ... kalo dia xnk mksdnya dia bkn utk awk..=) just an advice..

• roOZu • berkata...

maaf tumpang di sini. sebab xde chat box. hehehe

roozu nak minta kamu ambil award blink2 roozu di blog roozu sana. ok!

theroozu.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

ramai menunggu.. kau je jual mahal

jangan nampak sorang je ain.. ramai lagi

ainShahajar berkata...

chenta maya - kamu dah lama pun masih berbekas..? hu~

muhammad86 - salam ukhwah juga.. join gak..hmm..kene kempen la world of islam tu.. ramai tak tahu nih

firol - tapi itulah yg asek menghantui.. =(

nuruddnin ray - aku cari lagu tu kat tempat karoke tak de pong..

Black diamond - thanks di atas suggestion itu.. lagu nasyid bnyk membantu..betol2

roozu - hah!!.. dapat award.. hehe.. okeys.. insyaallah kak

tanpa nama - ayo! betol ke.. sumpah tak nampak sape yg tunggu.