Khamis, 26 Februari 2009

Kuiz Geologi and manusia + selsema + pelupa


Semalam aku tidak membaca begitu banyak untuk kuiz yang dijalankan hari ini…..ntah laa..maybe sebab biosignaling aku yang macam hampeh je..ilang 20 marks.. alahai..bnyk lagi tempat lain nak letak markah..soalan cholera toxin yang hanya beberapa slaidnote tu jugak lah yang 20 marks…betul2 menduga

Selepas itu..msg kekasih hati…dia kat kafe lagi..ops..kenapa lagi..sebab memang asal kontek dia je..dia kat kafe..keh2…lebey kurang diri ini kot..kuat makan..rupanya sudah seminggu dia batok sesema..laa..nape tak bgtau pulak..aku pun satu..suara dia dah lain pun tak dpt nak cam..ape laa aku nih…kemudian aku stat sakit tekak..mata pinar2…idung berair…aik..jangkit ke?


Photobucket


Influenza ini memakan diri..akibatnya

-tido lewat….patot pkol 1 dah baring..golek2..pkol 3 baru tdo agaknya..

- jawab kuis dengan selsema..sok..sek..sok..sek..mesti rimas orang len denga..aku pun wat cepat2..hentam je laa…just dapat jawab soalan volcano and luluhawa je..sebab itu je aku baca..terus hantar…1st person yang hantar..aku kuar cepat2..takot prof tu cam muke aku…aku jawab salah weh..malu

- mintak tisya ubat..amek ko…obat sesema pagi malam dia bagi tengkiu to tisya

- zati mintak nota..aku lupa nak bawak..aku igt nak bawak petang nih..tapi dah niat nak ponteng kelas petang..sebab memang tak larat..time tu jugak naik bilik..amek kan nota zati..lurus bendol waktu selsema..

- fong ajar elektro..aku leh cakap..jap fong..g toilet jap..buang hingus..heh..

Terus balik..dan makan ubat selsema ngantok punya..tido..bangun..but stil tak lege2..berair~

Yerp..sape yang kenal saye..saye selalu selsema..mak pun sama…pasal genetik ke..? gene yang hasilkan IgA tak kuat agak nya (antibody yang jaga salur pernafasan)…hmm..rasa kene makan gak supplement vit C nih….asal nak beli je..terhenti (duit tadak) akan beli juga..salah satu cara kan…lagi pun..tak kan nak bergantug pada obat..hmm..dah bertoksik badan nih dgn ubat selsema..aduh

*Dah habeskan lebeh 100 tisu………….anda semua mesti tak suke selsema kan…tapi ada yang sakit lebih teruk dari diri ini..sabar~


Photobucket

senyum~

3 ulasan:

~miszirdawaty~ berkata...

kamu makan ubt ye...
spe yg g klas eko td???
ak, zura n kO ponteng..
tisha zati????

Orange Rose berkata...

wow..rmy nye ponteng

tisya pg..zati tatau

~miszirdawaty~ berkata...

wahOho~
sedap tdO time ujan2...