Khamis, 8 April 2010

auummm aummm.. hebat seperti harimau

Dia pandai berenang

pada 19-23 april. adalah hari di mana kita semua diseru bagi menyambut hari ingat lah harimau

harimau adalah binatang yang ganas. dikasifikasikan sebagai jahat oleh aku. Dalam national geographic sepesel. harimau sangat suka mengejar dan membunuh binatang lain. lembu pun dia pegi serang ramai2. sampai lumpuh dan mati lembu itu. hebat2.eh.. itu memang patot berlaku kerana itu lah kitar hidup alam. kalau banyak2 lembu pun tak elok. sangat sukar nak bersihkan bahan buangan lembu yang sangat besar dan lambat terdegradasi.

namun begitu di kebun gotah harimau suka buat onar.

kerana apa? kerana kita manusia dah kacau tempat dia tinggal. sebenarnya harimau ni baik. tapi sebab manusia membunuh dia dengan kijam. sebagai contoh,

"manusia2 kejam telah pun membunuh ibu kepada harimau. maka bapak harimau sangat marah. siapa nak jaga anak2 aku ni. disebabkan itu lah bapak harimau menjadi jahat"

manusia suka nak ambil kulit harimau tersebut sebab cantik. taringnya boleh buat rantai. misai harimau boleh buat tangkal. dan bahagian tu..tu.. boleh diambil buat sambal kunyit bagi meningkatkan tenaga batin laki2 kurang cerdik (mak cakap bodoh is bad word)

oleh itu. kita kene boikot barangan kulit asli (seperti kita boikot kulit babi) laporkan kalo2 ada info tentang pembunuhan beramai2 binatang2 yang hampir pupus ini (ular, harimau, singa, buaya, kasawari, orang utan u u u)

dan....... sila klik sini..... cepat2

TIGER BLOGFEST 2010

10 ulasan:

nor ain shahzana berkata...

sian rimau...huhu kene bunuh..

Taufik berkata...

Saya memg tak berkenan la ngan org yg suke membunuh binatang sebab kulit die ni...bile tgk kat tv, geram aje rasanya...

joegrimjow berkata...

erkk
teringat kat die

aiXat.MR berkata...

aih?
bkn ke suppose start on 19th of April ke?
berkobar2 betul nampak..
haha

Tanpa Nama berkata...

harimau juga di jadikan makanan exotic

memang tak baik

ainShahajar berkata...

nana - bidit mcm rimau kan.hehe

taufik - si pemburu nak duit. si penjual pun nak duit. si pemakai nak kemegehan. jauhkanlah

joe - erk.. emm siapa agak nya?

aizat- biar kempen awal2.. lagi pun nani yg hantar awal =)

tanpa nama - tak elok daging dia.. tak baik untuk penghadaman

nana_mistic28 berkata...

Betol,betol,betol...rimau dlm kategori keluarga kucing

Mohd Ariff berkata...

Suka biskut Tiger Susu.

Monyet King berkata...

Ain
So boleh saya confirm you akan participate dalam tiger blogfest ?
I will list your blog bersama-sama dengan blog-blog yang lain.

ainShahajar berkata...

nana - rindu bidit..hahah

arif- tak suke lah.. manis sgt.he.. biskut kering sudah. =p

monyet king - erk.. ini cuma festival je kan.. takpe. sy join =)