Rabu, 31 Mac 2010

Persetubuhan Haram

Sebab kes buang anak melampaui batas.haha.. setiap 17 minit, 1 bayi luar nikah lahir. alahai. kesian baby yg tak dose tu..

Bukan pasal persetubuhan haram. tapi cane nak elak menda ni. Aku dapat dari sini. jemput baca. best.

___________________________________________

Nak Hindar ZINA, balik pada langkah-langkah penutupan jalan zina oleh Islam

  • Tidak mendedahkan aurat (QS Nur 31)
  • Menundukkan pandangan (QS Nur 30-31)
  • Berurusan hanya sekfar keperluan (QS Al-Ahzaab 53)
  • Tidak melunakkan suara bagi wanita (QS Al –Ahzaab 32)
  • Tidak bertabarruj/ bersolek untuk menarik perhatian
  • Tidak boleh berdua-duaan tanpa mahram (Hadis)
  • Tidak boleh bersentuhan (Hadis)

Dan jangan lembik-lembik, Misalnya, “saya tak berdaya ustaz, nak menolak semua ini. Saya rasa saya tak mampu, saya perlukan bantuan, hati ini terlalu lemah untuk menolak cinta!”

Ayat-ayat ini mesti dihentikan. Gantikan dengan ketegasan diri yang ditulis di kasut NIKE, “JUST DO IT”

Kalau masih BANYAK BERALASAN, Allah pun tak simpati!

__________________________________________

-= https://sslunblock.com. tak berapa elok nak block IP address. maybe ade IP blocker yg lebih baik? ape ek


Manusia mudah berubah. Syukur rasa diri menjadi semakin baik, selepas kesusahan yg dihadapi




9 ulasan:

JMR berkata...

setuju~~~

ainShahajar berkata...

yeap =)

Anon Biasa berkata...

kerajaan dan pemerintah pun ada peranan yg sgt besar dlm hal ni...bayangkan negara Malaysia tanpa pusat2 disko, rumah2 urut samada berlesen atau tak, kilang2 arak...semua ni salah satu punca kpd masalah yg kita hadapi skrg...
masa untuk berubah...*wink* >_0

3p4h berkata...

IP blocker tu untuk apa ya? Utk block org dr tgk blog kita ke?

zeqzeq berkata...

setuju

hari ini baca esoklupa,


insan biasa yang lemah ...

joegrimjow berkata...

kawen awal bagi bernafsu tinggi

ainShahajar berkata...

anon biasa - tak tegas dalam menjalankan serbuan. tunggu orang ramai tegur baru nak serbu. tak tambah lagi dengan rasuah sana sini. ada juga pemerintah yg tak sanggup nak tutup tempat macam tu. takot duit kurang masyuk.. ya Allah.. ampunkan kami.

3p4h - kwn saya suh tnya kan. sy pun tak paham..haha

zeqzeq- kalo lupa.. baca lagi..hehe.. tapi kadang2 kali tahu pun. wat gak.. ish. jauhkan lah

joe- hmm tapi kalo nafsu tinggi. kawen sebab nafsu. bila dah jemu dengan isteri/suami. 'makan luar' jugak nanti. yang penting dekatkan diri dengan Allah. faham maksud kawen. bukan 'itu' semata. kan joe? =)

atie berkata...

Salam Ain..

tapi.. sekarang nie banyak sangat perkara2 yang mendekatkan manusia itu ke arah zina.. dng pakainya.. sosialnya... macam tak de kekangan...

ainShahajar berkata...

betol tu. lebih2 lagi media laaa

dalam iklan mesti nak eksploitasikan seks.. atau body perempuan. Padahal takde kene mengene pun..

setiap dari kita. sentiasa kene cabar. cabaran dlm memilihdan meminta org jgn salah pilih.huhu