Khamis, 11 Mac 2010

orang laki kene ikot cakap pompuan lepas nih

Muhyiddin, also the education minister, said there was much to be done to improve the performance of students in rural areas and among boys as “it is no secret that the girls achieved better results”.

Furthermore, of the 7,987 students who excelled, 4,683 (58.63 per cent) were girls.


berdasarkan ayat di atas. jelas menunjukkan pelajar2 lalaki sudah kurang pandai berbanding dengan perempuan terutamanya dari segi pelajaran

1. malas.
2. banyak video game
3. terlalu kacak sampai ramai awek
4. tak suka membaca. suka kemahiran
5. lebih suka memasak untuk jadi chef
6. meminati maria ozawa dan katun hentai
7. tak kesah kalau pompuan lebih pandai. tak tercabar langsung. redha.
8. kalo pompuan pandai pun, dorang ramai. lelaki sikit. busuk2 laki pun, laki tetap laku untuk diajak kawen.


ini adalah fenomena kurang sehat. perempuan akan terus melangkah maju mara kehadapan. takkan diam. dan lelaki nak redha je. terus malas.haishh

namun dari segi kekayaan lelaki lebih ramai kaye. kerana mereka suka bisnes. tapi itu lelaki era dulu. ni cite pasal lelaki era sekarang. ade yang malas nak cari duit. ada duit jadi boros. ada yang cara tak halal. ada yang pentingkan hobi dari pelajaran...

semuanya bermula dengan pendidikan agama islam dan akidah yang mantap. begitu juga kasih sayang dari ibu dan ayah. bla..bla..blaaa.............

'ni salah pompuan. saye nak belaja, tapi semua pompuan cuba menarik perhatian saya. saya susah nak tumpu dalam kelas' - seorang pelajar di taman yang wajahnya iras2 dafi + robert parkinson





11 ulasan:

Ad Rifza berkata...

Orang lelaki lebih suka kemahiran..Ramai yg cemerlang bila melibatkan kemahiran..Camana nak suruh pelajar lelaki ni minat membaca sbb diorg mmg tak minat..Kalau suruh repair itu ini cepat jer..Tapi Lelaki itu tetap pemimpin bagi kaum wanita..Jangan lepas nih isteri yang kontrol suami sudahla..Tak bau syurga isteri nanti..Saling melengkapi lah kan..

ainShahajar berkata...

bidang2 profesional SEPATOTnya di kuasai lelaki.

jangan tidur wahai lelaki. tak kira dalam menda libatkan MEMBACA atau KEMAHIRAN. Kalian harus hebat kedua2 nya

tiasa alasan.

sememangnya perempuan sebagai tulang belakang suaminya.

Anon Boy berkata...

entry ni best dari kaca mata seorang wanita...
aku cuba meminjam kaca mata coursemate aku untuk membaca entry ini...ternyata ade benarnye...nnt aku baca sekali lagi meggunakan kaca mata aku sendiri pulak... :P

zeqzeq berkata...

kacak sgt kan

3p4h berkata...

Gender bias... hahaha.... Asal bersefahaman sudey~

Tanpa Nama berkata...

lelaki iras2 dafi+robert pattinson...fuh..hensem tuh

ainShahajar berkata...

hehe... aku menyayangi kaum lelaki =p

Myn ♥ Zugha berkata...

ain, bukti lelaki suka kemahiran, engineering campus male 60%-40%female, tp engineering pnye kemahiran, banyak kena baca jugak,kalo area ni aku bole je nk kata lelaki lagi cemerlang dari pompuan. lgpn, aku tak expect rmai pompuan akn buat repair2 keta, wiring rumah, repair moto, kapal terbang, tv,dsb.
bila diaorg ambil bahagian ni tak bermaksud diaorg tak cemerlang, bahkan orang pndai2 pn bergantung kt diaorg nk tukar tayar moto je pn.
bidang profesional sepatotnye dipelopori lelaki, hm, lawyer ramai laki, engineer, hakim2, bisnes2, perdana menteri, mamak buat teh tarik, pegawai tentera, dll. doctr mgkin ramai pompuan, kot.

point ke 8, pendapat yg cakp pompuan lagi ramai dari laki, aku tak nampak apa yang ko cakap busuk2 laki pn pompuan akan datang nak jgk, bukan ttg tu, tp aku nampk, bila pecahan perempuan lagi ramai dari lelaki, maknanya peratus perempuan yang akan berjaya akan lebih la.
contohnya pecahan kaum kt malaysia ni, sah2 melayu lagi ramai, maknanya pembahagian sesuatu ikut kaum kita expect melayu la lebih kan, wpn skarg da takleh nk expect macam tu.
tp btol ke skarg mmg komposisi pompuan lg ramai dr laki?

point ke 3 tak bole dimasukkn sebab tak semua dapat pengalaman macam tu. tp mmg bangang laki2 yg jdkn pompuan penyebab diaorg kurg perform.

point ke 5, kenapa perempuan tak bole menerima hakikat kalau laki nk jadikan chef tu sebagai kerjaya, kalau dah boleh sara anak bini tak de salah kot.
umum mengetahui siapa chef2 terkenal, kt kdai2 makn pn ramai.

bagi aku, takrifan kecemerlangan tak boleh diletakkan pada tahap tinggi mana orang tu belajar, tapi sejauh mana dia boleh pergi lepas belajar tu. tak perlu la kot nk ulang siapa yg takde degree, "college drop", yg berjaya dalam bisnes.
tp at last, satu hakikat kena terima, lelaki mmg ramai di pusat serenti n penjara, huhuhu.

p/s- aku pas ni pn keja kejap je kot, aku nk buat bisnes gak, nk joint venture?

Tanpa Nama berkata...

ain. aku tak setuju sangat lah.

mungkn ko tak berapa kenal kaum lelaki kot.

okey2.. sila buat research lagi okehh

ainShahajar berkata...

hehe.. thanks myn

aku suka chef la.. aku kan suke makan. bisnes ape? makan2 jugak ke?

anon- wa da wat research laa!! sikit je la..=p

日月神教-任我行 berkata...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室