Rabu, 30 September 2009

tiada kebebasan memilih.. menyampah

Menempiaskan perasaan tak puas hati nih..


perlukah kan..
orang lelaki ada dalam kawasan pakaian dalam orang perempuan ni.. kalo tanya aku.. memang aku cakap. Tak perlu la


masa aku nak membeli tadi, disebelah kanan ni, nak kate dah kawen.. macam belom.(macam budak2 hingusan) Ok lah..
sangke baik. Korang da kawen.. yg lakinya menunjuk pesen mane yg disukai agaknya. Yg pompuan tersipu2 malu.. Sebelah kanan pula, seorang pakcik sedang memilih2. Belikan untuk isteri kot.. dan baru aku perasan di depan aku, ade sorang jantan sedang melihat aku dok memilih2.. geram.. aku letak balik dan blah. Dari cermin kelihatan dia tergelak2. #$%^&


perlu ek.... bukan ape.. segan la nak beli.. segan. Dah la mereka2 selalu ade kat tempat yg bra2 nye jadi tumpuan. So kita yg perempuan ni.. nak memilih dah jadi segan.. Penah satu masa dulu, aku terlepas cakap.. “apasal banyak sangat jantan ni" bila toleh belakang.. ade lelaki. Sori Encik


bawak suami kot.. tapi perlu la faham.. suami anda bukan suami saya.. walaupun mereka tak de la mengendap saya (ye ke).. tapi saye segan la.. kalo membeli pad tu takde la aku segan walau depan lelaki pun. Tapi bra ni lain.


Lum penah jumpa dorang asingkan tempat bra2 ni.. (mungkin ada, tapi aku lum penah jumpa) perlu sangat di asingkan.. Bukannya terbuka di tengah2 jalan shoping tu dengan disertai oleh poster2 dan patung2 yang Wow..! menjamu mata encik2 syekalian ye


konsep suami anda bukan suami saya, ayah anda bukan ayah saya, abang anda bukan abang saya dan boypren anda bukan boypren saya. perlu lah difahami. Supaya kes tiba2 lelaki ada dalam asrama, rumah, changing room (yg sekelompok tu), n shower room (di sunway, water world etc) tidak lagi berlaku.


-= hanya semut hitam yg marah

16 ulasan:

cik syazni berkata...

haha! salu gak jd cmtu...

tp kekadang malas nak tunggu main beli je,
set dalam kepala. "bukan nak jumpe dorg dah pasni"

tp kalau org yg dikenali ade, ha tu mmg x kan gi beli pon..hoho~

zaiMi berkata...

nk senang beli online je la.. sah2 dah xde laki mangacau mase memilih.. hehe

AidaN aMoy eTuc berkata...

aisey...kte serupa..
g beli ari jumaat je la, tyme org laki smbhyg jumaat..
line clear..
ain, ak dh skip byk kls..
tlg...

nuruddin | Ray berkata...

aku pun pernah gak rase gitu...mase nak beli minyak rambut...ramai plak awek tengok...hahaha... :P

joegrimjow berkata...

tersilap kot
ataupon
sengaja silapkan diri

asilahmuhajer berkata...

perkara ni memang selalu berlaku. kalau ikut pengalaman akak, suami akak dan abang2 akak yang dah kawin takde la plak gi teman isteri beli benda2 tu. benda2 tu beli sendiri je.

kalau yang ain cerita ada part tersipu2 malu tu, rasanya belum ada ikatan yang sah lagi tu. ish..gelinya bagitau saiz pada yang tidak berhak.

dari komen2 kat atas ni, banyak gak idea yang boleh diguna. yg akak suka, beli benda2 tu online je.tak pun beli hari jumaat.

kalau akak, beli kat avon je. even ada lelaki, tak ramai.jarang2 jumpa. tapi kalau nak beli gak,boleh guna idea cik syazni, buat tak faham je. bukan jumpa lagi pun lepas ni. hahaha.

bagus entri ni. akak tak terfikir pun.

3p4h berkata...

Ya ampun..Ada gak eh laki2 cm 2? hishh... xsnonoh tul, xmalu ke dorg 2? Kita even nk lalu tmpt 2 pn kalo bole cr jln lain,, lg bgus.. Ish5...

p/s: kdg2 laki2 pn ada prasaan yg sma kot (knp la rmai prempuan kt tmpt underwear laki2?)

ainShahajar berkata...

cik syazni - ha.. tu la..tp kalo dia ingat.. terserampak ke..hehe..manyak now pk

zaimi - alah.. takot tak selese.. nk kene tgk2 dlu

aidan- ha.. semayang jumaat.. kalo dorg ade gak.. mmg tak malu.. sebab tak solat!!

ray- ekeke.. minyak rambut..? nape dorg tgk lak.. kompius aku

joe - sengaja!! ingat nk tunjuk cool la tu

asilahmuhajer - kat pusat avon ye kak.. cni susah sket.. yg tentang kaple tu.. ain pun rase dorg lum kawen. tp mmg selalulah nampak..kan

3p4h - erk.. pumpuan pun g situ ke.. uish.. aku pun mmg elak2 lalu situ.. tp underwear laki bnyk dlm plastic je..hehe..

Mohd Ariff berkata...

ada ek mcm tu? kami kalau dah tersalah lorong tu, biasanya akan cepat2 tukar lorong lain. Tak rela dipandang dgn pandangan tajam sebegitu. huhu

nuruddin | Ray berkata...

patut kene jadikan restricted area...hehe..nak masuk kene scan i/c dulu... :P

sahalfikri berkata...

bagus isu ini. semalam saya terperangkap. teman ibu dan adik membeli pakaian dalam tapi saya bersiar-siar di tempat lain, membiarkan mereka di 'tempat' itu.

tiba2, adik datang cakap,"cikgu nak jumpa". cikgu yg da lama xjumpa kata nak jumpa. tau tak katne dia nak jumpa tu? kat tempat jualan pakaian dalam perempuan.

ish.. inilah pengalaman kali pertama berada di situ. entah kenapalah cikgu tak rasa bersalah mengajak saya ke sana. takkan la plak saya nak beritahu perkara yg spatutnya..

amalhaj berkata...

tak salah suami tolong is3 pilih kan, kan. teman peronah nengok suami beli modes utk is3.
tapi kalo yg bujang tuh memang kurang ajor le masuk tempat camtu.

ainShahajar berkata...

Mohd Ariff - pandangan tajam? hhehe.. kamu terpaksa jln jauh pun takpe.. asal kami selesa.hehe

Ray- betol2.. senang nak pilih.. tak lah segan2

sahalfikri- erk.. cikgu tu tak perasan kot tempat tu.. sebab dah terbiasa..Tuhan nak uji tu..hehe

amalhaj- modes lain wak.. abah sy pun belikan.. tp ni lain.. segan.. =p

Tanpa Nama berkata...

laaa, tu kan salah satu cara menarik pelanggan lelaki, kalau kat perlis, the store kat perlis, tingkat satu, makanan, minuman, barang dapur cam tu la, tingkat satu baju lelaki, naik je eskelator ke tingkat dua, terpampang poster besar perempuan tengah pakai underwear dengan bra ja, dah la yang seksi gile tu, pastu area pakaian dalam je. tingkat-tingkat yang kat atas baru ade bende-bende lain.

Kalau kat jepun, kedai pakaian dalam dia tertutup.

Tanpa Nama berkata...

tambah sikit, bukan takat poster-poster, banner nak dekat 10 meter pun ade, tengah berbaring menggayakan pakaian dalamnya, semua tingkat boleh nampak.

ainShahajar berkata...

tanpa nama - menda2 macam tu memang tak petot dia tayangkan.. nak tarik perhatian kaum laki utk ape.. dorg bukan kaki shoping sgt pun.. kadang2 segan lak bila tgk poster2, banner2 mcm tu.. pihak2 berkenaan tutp mate je ke..

bogel tak dibenarkan.. separa bogel dibenarkan.. bila kadar maksiat meningkat.. tak nak mengaku salah sendiri