Selasa, 8 September 2009

housemate yg memenyampahkan

nyampah betol la ain..

nape

ade housemate aku tu.. dia bawak pakwe dia masuk umah.. pastu masuk bilik lak

ha? melayu ke.. wat pe.. nape ko tak benteras

dia nak belaja sesama katanya.. kat luar ramai orang. Tapi bukak pintu lah.. dia tak tutup. Nampaklah dorang study dgn tekun

oo.. untuk mase depan...maneleh weh.. dia pakay baju ape

baju keluang men la..

ish.. terangsangla beliau

kompem lah.. dah la ktorg suke pakai baju secara bebas

korang kene bertegas gak.. takleh nyampah..nyampah je..

beliau player tau.. beliau ade ngorat aku gak.. ko bayang kan time kak *** masak pkol 4 pagi. Boleh lak beliau msg2 aku..

uish.. dah mcm laki sendiri.. siap masakkan pagi2 buta

tu la pasal ain...

bulan puasa la weh....

tu la pasal

-= kawan aku ni dah tego dah.. tapi.. itu la jugak.. dah protes pun.. itu lah jugak..

halau je lah! dan semua2 ni bakal guru..huhu




-= RISAU ..fikirkan sahabat2 kita di indonesia
aku mahu pulang

16 ulasan:

asilahmuhajer berkata...

ni kisah kawan ain ek?? kat mana ni?? malaysia ke negara lain?

ainShahajar berkata...

kat UPSI kak.. ish2. ops.. terburuk pulak.huhu

cik syazni berkata...

adoi..truk tu~

BLACK DIAMOND berkata...

ala sabaq je.. mulakn langkah dgn memasang papan tanda.. NO BOYS ALLOWED... haha

ainShahajar berkata...

cik syazni - tu la pasal. dia hingat ni negara org puteh kot hape.. suke suki je

black- huh! pasang pun.. nti.. eh. tak perasaan la papan tu

Tanpa Nama berkata...

Ape lagi, panggillah orang Jabatan Agama.

mioaw

Firol berkata...

berat tu,,baik halau je sound terus..

nak buat maksiat kawin la cept2...nak buat hape dalam bilik takde sape nak larang

Tanpa Nama berkata...

betul betul, suruh dia cari rumah lain duduk, kalau datang jugak suruh dia lepak kat luar rumah, jangan dibenar masuk dalam.

zaiMi berkata...

braninye laki tu.. huhu

AidaN aMoy eTuc berkata...

huhu..
abes ain, baek banteras..
kang dengan korang skali kena, naye jerk..
nnt dorg assume korang bersubahat nie..

~miszirdawaty~ berkata...

suh mmbe kO sepak jantan th.
ups~

ainShahajar berkata...

ain hanya mampu nasihat kan kwn ain yg baik tu spy sound kwn dia yg bwk laki tu..jauh.. kat perak kan.. tp akan selalu mengingat kan dia..

kadang2 sebab nk jaga persahabatan.. mcm aidan ckp td.. sanggup bersubahat.. takot kwn terasa lah.. hu.. terpikir juga.. kwn sejati tu mcm mana..

perlu sgt mampu menerima pe2 saje teguran.

3p4h berkata...

Ish, kog gitu gayanya melampau sgt 2. Kene berkeras la, mana bole biarkan bnda 2 dpn mata sbb skrg hak org rumah utk bertindak.

Wpun si akak 2 yg bw msk laki, patutnya yg lain2 bsatu suara mncegahnya.

Mjadi dilema bl org yg rpt dgn kita wt bnda cam 2 smpai kita scra x lgsg bsubahat sma. Hrp bole btindak dgn berhikmah.

p/s: Sudah jelas lg bsuluh kot... Xkesah la bln pose ke atau bkn bulan pose, bnda mungkar camni kne elak.

Time ni la kita knl sape dri kita yg sbnr =) Peace~

ainShahajar berkata...

thanks epah.. aku dpt idea juga dr komen ko

insyaalllah.. aku akan try untuk tolong kwn tu supaya dia berani dan sama2 handle perkara mungkar ni dgn kwn2 dia..bagi semangat sket

kadang2 tu ade jugak housemate dia yg amek tak kesah je.. kau adalah kau.. aku adalah aku.. jg diri masing2.. masih banyak org lagi bersikap mcm tu.. itu yg kwn aku pun jd hilang semangat.

penah juga melalui nya.. Alhamdulillh sebab semua nya bersuara.. dapat gak elak..kita pun patot tgk2 juga dgn siapa kita tinggal..berkawan.. takot terpengaruh dgn menda tak elok.. walau tak bnyk.. sikit pun blh jd..huuhu. tp kalo nk berdakwah.. pandai2 tahan diri =)

ainShahajar berkata...

bulan pose pun ngumpat2 kan..huhu

HambaAllah Yang Memakmurkan berkata...

bakal cikgu plak tuh..waa..mcm mana masa depan anak-anak kita semua nanti..