Isnin, 30 Mac 2009

alahai..kecian nye

hari tu mase balik umah...lepas je aku amek adik2 aku dari umah makcik fauziah..kami masuk lah rumah kami...masing2 mulut mula pot pet pot pet..macam2 mende di bincang kan..nak kate bodoh mengarot..ade gak lah...tentang earth hour yang kami plan tak mo wat..tentnag sis pendidikan america n sis pend kita...hm.maju gak otak budak2 nih..tentang nak makan piza..macam2..tentang maksud bergunjing..(dari cite indon) sampai skng tak faham maksud dia

masa tgh diner tu..aku tanya nana...ok tak dok umah makcik fauziah? nana cakap ok lah..tapi kadang2 rindu kat mak abah..ye laa..tak penah berpisah..hu~..time tu tgk zila dah nangis dah..aduhai...cian dia...'kadang2 zila bangun zila igt mak dekat sebelah..tapi takde tau'.. then..terus pelok dia...ttenang kan dia...nasik kat mulut dia dah nak terkeluar dah...aku pun satu..macam takde mase lain pulak nak tanya....nana pun mata dah merah2..tapi dia tahan je...sori nana zila..tadi time maghrib akak ade marah2..uhu..kesian...time ni aku pun terasa....baru berpisah tak sampai seminggu kan...harap dilamakan lagi masa dengan mak abah..moga kami lebih menghargai kehadiran mak abah lepas nih

Photobucket

esoknye aku bawak dorg makan piza...sedap..masing2 makan sampai penuh perot..aku pun dah tak larat..time nak undur kete kat paking..otak pun dah xbtol..sume oksigen dah pegi kat perot agaknya..keh2..pastu jln2 je mcm biasa...shoping

2 mlm berturut2 tidur sorang2...mangga pintu..pintu bilik pun kunci..letak kunci kat sebelah..nana zila tido atas..aku tido bawah..skali2 dengar bunyi..terus tgk tingkap...risau..susah kalo takde laki kat umah ni...rasanya boleh je kami tidur kat umah makcik fauziah..tapi dorg takmo..dorg nak rindu nak tido kat umah sendiri..ye lah..apa2 pun..rumah sendiri..

ari ni pulak..zila try cal aku bnyk kali..bertanya kan kat mana beg dia..beg dia ilang time nak g sekolah (masuk pkol 12..sesi ptg) tapi bateri aku kong pulak...so memang tak dapat dia nak cal...aku cuma dapat tau..bila dengar voicemail 'mane lah beg zila' uhu..sedey2

Photobucket

msg nana..nana cakap zila dah jumpa beg dia..nana letak dalam bilik....sampai skang aku tak topap kan nana lagi...sori nana..esok akak cucuk duit..akak topap kan

ikotkan hati nak dok je umah sampai mak abah balik..teman kan dorg..tapi ape nak buat..

okeh..wat tesis!!...

Photobucket


4 ulasan:

zugha berkata...

hoho..dilema anak sulung..
moge tabah jage adik2 ye...
huhu..

ko pon satu,nk sedey2 tgu la pas makan..
sian budak2 tuh..

sbr je la..jap lg da nak blk pn parent korg kn..
kjap je...

catfish1987 berkata...

takpe2..
ada baik juga jadi anak sulung..
boleh marah adik2..huu~...jokes..=)
kuatkan diri, lelama adik plak yg akan jaga kita nnti..

p/s- sama je muka korg adik beradik ea..hee

Orange Rose berkata...

aku nih kalo marah..marah betol..kdg2 adik aku ckp..nape kak ain nih.tibe2 nak marah..keh2..

tengkiu kengkawan..sbb bagi sokongan..

~miszirdawaty~ berkata...

ko nih kejam tOl...
windu diwat ny dak2 th....
hahaha~