Selasa, 16 Februari 2010

yakin kah halal?

Ini adalah kod bahan penstabil, pewarna atau perisa yang asas nya ada lemak babi. sememangnya nak buat pewarna, perisa atau pembau.. perlu ade minyak.. jadi paling murah dan enak adalah dengan lemak babi.. macam tu jugak perfume.. mau tahan lama.. letak la lemak babi.. kita pun dok sebur... wah.

ade 1 minuman yg tertera logo halal..tp ada kod ini.. (sorang blogger bagitau) siapa nak tahu.. email saya.. ainshahajar@gmail.com.. cewah..promo lak..

lagi satu.. yg kat blog2 ka... facebook ka.. tekan ja dapat duit. org klik ja dapat duit. amboiiiii........mudah nya nak dapat duit.. sila check.. sumber duit tu halal atau tak... sila check ye.

lagi satu.. mak pesan kalo itu makanan ade halal.. tp kita ada rasa was was.. usah lah teruskan niat tu..hek2.. atau pun kedai makan tu macam ramai sgt.. pastu kita rasa tak sedap hati..pun jangan jugak.. atau pun kalo kedai mamak yg tutup time deepa atau taipusam.. jgn juga..

macam bnyk halangan kan.. mane ade.. tak susah la dei.. kan Allah suh bersedehana. jgn melampau batas..

moga sama2 dilindungi.. ameen


-= nape aku ni rajin sgt.. RA lain dok cuti lagi.....

8 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

minuman tu..sy rase..

yeos bandung tu kan??
kalau tak silap la..

asilahmuhajer berkata...

kat tempat akak ni pun ada kedai mamak yang 24jam bukak tapi time krismas tutup. sendiri mau ingat la ye?

nuruddin | Ray berkata...

Yeo's mmg dari dulu diragui....start dari cerita lori bwk minuman Yeo's tu turut digunakan untuk angkut babi...mmg sejak tu xbeli da mende2 jenama tu...minum kicap Jalin lg bagos... :P

cerpelai berkata...

Gunalah produk halalan toyyiba....

Hana berkata...

wow, ain! thanx. tp musykil la. byk gak makanan yg ada kod2 ni. tp ada logo hahal. apa kes? x puas hati betul aku

ainShahajar berkata...

tanpa nama - yg saya nmpk yeos teh tu..patot la murah

asilah muhajer - mamak mmg suke bukak 24 jam.. kristian? selalunye hindu, bangla..

ray- Yeos tak ada dijual di mydin.. ehe.. aku carik kacang pangang dia. mujur tak terbeli

cerpelai - kene selalu berjaga2.. berdoa

hana- kod ni still baru rasanya. dan terbaca.. jakim tgh update balik.. macam2 hal kan

zeqzeq berkata...

rajin ker??hhee

ainShahajar berkata...

sebab dtg keje.. kira rajin.. walau tak wat keje sgt..hehe