Ahad, 21 Februari 2010

Muhasabah Cinta

2009.. banyak betol yang berlaku

baik dari study, personal life,

kadang rasa macam lemas, kadang2 putus asa...

macam kene pijak...

syukur takde rase nak mati.. cuma berat nak melangkah.. asek nak toleh belakang je.

kadang2 bila leka toleh ke belakang. batu depan mata pun tak nampak... tersadung lagi.. lagi susah aku nak jalan ke depan..

tapi sebenarnya aku yang tak bersyukur.. kurang bersyukur. Sebab tu nampak ringan pada mata orang lain.. tapi berat pada aku.. =)



Wahai... Pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Kupasrahkan semua padaMu

Tuhan... Baru ku sadar
Indah nikmat sehat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini kuharapkan cintaMu

Reff. :
Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya ilahi....
Muhasabah cintaku...

Tuhan... Kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku denganMu

Back to Reff.


7 ulasan:

~miszirdawaty~ berkata...

sib baek kO xg mati,
if x, krng sorg kawan ak.
hehe.
kidding.

hidop msti diteruskan.
ada kaitankah?

asilahmuhajer berkata...

ain,
daripada ain toleh ke belakang, baik ain plan yang terbaik untuk masa depan. sebab mustahil untuk kita patah balik ke belakang. tapi untuk masa depan, kalau umur kita panjang, insyaAllah kita dapat laluinya.

3p4h berkata...

"Diwajibkan atas kamu berperang, padahal itu tidak menyenangkan bagimu. Tetapi boleh jadi kamu tidak menyukai sesuatu, padahal itu baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal itu tidak baik bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"

zeqzeq berkata...

cinta save ke dalam aisbox

ainShahajar berkata...

misz - ekeke.. ko lah salah satu sebab kenapa aku nak idop lg..heheh

kak asilah - fokus masa depan.. semuanya bermula sekarang kan.. thanks kak.. insyaallah.. ain memang selalu cuba

3p4h - kadang2 selalu lupa ayat2 quran macam ni.. semangat ni.. tengkiu epah!

zeqzeq - dalam aisbox ni beku.. nak delete je..ekeke

Aus berkata...

hye ,
kena yakin pada diri sendiri ok
anyway , lagu ni mmg aku selalu dgr..
mmg menyengat .

日月神教-任我行 berkata...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室