Selasa, 26 Januari 2010

Kita takyah lah ambil orang gaji kan...

Tak mahu menggunakan orang gaji? tapi terasa lenguh badan. penat bekerja dan menguruskan rumah…dgn anak2 kusayang yg makin hari makin kreatif... di tambah pula suami yg tak faham erti mengemas dan membersih..




Smart house.. atau dalam melayunya rumah bijak..ehm…


smart kitchen


berjenama itu mahal dan tahan lama? jenama dikaitkan dgn kualiti. tapi apakah yg berjenama itu lebih berkualiti? aku tak nafikan jawapan dia memang betol. barang2 dia atas sememangnya selalu digunakan jika anda tak makan diluar. atau menempel ke rumah jiran untuk makan.. pilihlah yg berkualiti, tidak berkarat, patah. senang nak basuh. everything is about being smart.. smart n smart. haha..( tapi kalau jarang guna. murah2 dah laa)


kalau pergi ke shopping.. aku lebih suka pergi ke tempat barang2 dapur. barang2 rumah.. suke tgk pelbagai2 teknologi baru yg digunakan untuk uruskan rumah, dapur.. bagos2.. tp harganya.. telan air liur juga.hehe. ( aku minat.. bukan tak sabar nak kawen okey.. bukan). Bil elektrik akan naik. takpe… at least dpt urus umah sendiri. dgn hanya menekan butang itu dan ini..


duit kena banyak.. mantainance lagi sebab nak bersihkan itu dan ini.. bila duit nak banyak? hehehehehe


Actually, bila di fikirkan balik.. kalau kita memang jenis rajin, kreatif, dan benar2 bijak dalam menguruskan ape2 sahaja. tak perlu pun ini semua.. boleh kita tgk sekeliling kita. contoh paling dekat. mak saya..he. kerja nurse, sgt bz.. pergi kelas mengaji dan arab. tapi alhamdulillah. semua teratur.. ada lah sikit2 terlepas pandang.. mungkin disebabkan rumah kami kecik.. mudah diuruskan. cukup dgn vakum, pembakar roti, oven, (mak tak suke microwave)..coffee maker, juice maker, blender, bread maker.. erk.. mcm banyak je.. normal2 =)


selamat bercita2...!!!!


7 ulasan:

Kyuubi_85 berkata...

ya, tak pyh ambik org gaji... lagi 1 if org gaji pmpuan ada kmungknan nak gatal dgn laki nanti... ish3

last2 org gaji jadi bini 2..

JMR berkata...

sah...takyah amik org gaji...;-)

Anon Muda Belia berkata...

amek la org gaji mcm makcik2 kat kampung tu....xde maknenye nak jd bini no 2...ahahahaha...
(unless laki korang mmg di kalangan warga2 tua yg kaya....keh keh keh....)

Kyuubi_85 berkata...

haha... betul jg cakap anon tu..

Aus berkata...

yup , betul tu..
kalo kita sendiri ada usaha nak kemas..
takde masalah la..
tapi semua tu kira didiplin la.
kena kuat .
ehehe..

BILA ADA YANG MEMPERJUINKAN

ainShahajar berkata...

huh!!!!!!! tu la pasal... susah betol nak jage laki skang ni.. jaga kambing lagi senang kot

haha

日月神教-任我行 berkata...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇