Ahad, 3 Januari 2010

aku benci PATI


dulu waktu balik sekolah (dulu sekolah dekat MGHS) bas batang lah (memang nama dia laa) yang aku naik hari2. tapi tingkatan 3 je. pastu pindah sek n rumah.. naik basikal je

bersih je bas tu.. ok je.. kat situ la aku banyak kenal ngan pakwe2.. haha.. zaman sekolah =p

dulu waktu melaka sentral baru dibuka.. aku suke sangat. sebab dah tak kotor macam dekat bus stop lama tu

tapi sekarang

bas batang dah kotor.. lebih kotor dari bas mini kat kajang ni

melaka sentral pulak.. kadang2 aku pegi sana, perasaan macam nak muntah

baru naik bas batang tu sebab terpaksa.. balik2 dah kene flu~.. memang kotor.. aku boikot bas tu.. memang tak reti jaga kebersihan langsung..

aku rase lah.. kalo orang imigresen (aku salah eje ke?) serbu kat melaka sentral tu, insyaallah dapat naik pangkat.. rasanya ramai je PATI kat situ

PATI

aku tak suke. dorang bawak penyakit

sebab mane ade medical checkup kat PATI2 ni..
kurang ajau lak tu

yg datang halal pun kurang ajau
wat mcm negara sendiri~ ini kan pulak PATI2


bandar2 sume dah penuh dgn dorang2 nih..

anti betol

ade orang tak buat keje ke? atau dah wat keje tp makan rasuah

kuat betol telan duit haram

9 ulasan:

nuruddin | Ray berkata...

sabar...sabar...
stesen bas lama dulu lagi best...ade pemandangan indah di tepi sungai...wiwit~ :P

fatin nazihah ashari berkata...

huh..tahu xpe..mencik PATI dan pemakan rasuah

Fathi Adha berkata...

sy pun tak suka pati...

leadleedeea berkata...

saya pon BENCI plus MELUAT kat PATI..huh~!!harus ditembak je kot..kan? haha~!

Tanpa Nama berkata...

kesian PATI dibenci tanpa rasa belas kasihan...
mcm mana pule dgn PADI (pendatang asing dengan izin)???
haha... :P

zugha berkata...

nnt aku jd YB aku akn stop terus PATI n PADI ni, buat mnyemak je, undang2 buang lam laut PATI yg kne tangkap kt cni, mari kita bersama2 emo ngan PATI, jgn lpe undi aku, hahahha

-M
insyaallah aku x makan rasuah nnt

JMR berkata...

btol..aku pon tak suka ngn diorg nih..pendatang bwt la cara pendatang..ni bwt cm umah sndr lak..aisey..

ainShahajar berkata...

din - tempat tu skang dah kotor gile.. tak macam dulu dah.. tak best meronggeng kat c2

nazihah- disebabkan bnyk naw pemakan rasuah.. bnyk le pati.. bile nak stop ntah.. mcm dah biase je rasuah ni

fathi- hak2.. tempat kamu tak berlambak mcm kat cni =p

leadleela- ish.. halau je lah.. tembak2 nanti memenuh kan kubur kat malaysia lak

tanpa nama- yg tu pun satu hal jugak.. dorang pon ade gak wat hal.. tp boleh yakin laa.. takde penyakit sgt

zugha- kenapa ade m pulak? ekekeke.. nti aku undi ko.. ko lanje aku secret recipe

JMR - patot dtg niat kene baik.. nak keje. kita pun leh gak terima

zeqzeq berkata...

apa buat siapa yang suka PATI PTAI kee.

suara bisnes melebihi suara sosial..untung bisnes..apa nak buat kesan sosial rakyat lain tanggung..