Khamis, 8 Januari 2009

aku mahu layan jiwa sebentar

Bila ron dah jauh…aku dah tak tanya2 lagi..bila nak jumpa..sebagaimana waktu dekat dulu..sebab aku tahu…mesti dia pon macam aku..kalo bangkitkan hal ni..hati wah..tak tercakap….alhamdulillah..memang mengharap…tapi redha andai tak jumpa waktu terdekat ni…waktu ron dekat pon..1 sem..3,4 kali je jumpa….tu pun sekejap-sekejap…so maybe sebab tu..aku tak terasa sangat..erk

Walau ron jauh…aku lebih dapat dengar suara dia..lebih dapat rasa dia sentuh hati aku….rasa macam dekat sangat……rasa boleh renung lagi mata ron tu..boleh tersenyum lagi dengar joke dia..aku hanya mampu bayang kan je..tak boleh nak tgk gambar dia…kalau tgk gambar dia....rindu yang teramat sangat..nangis pon boleh…jadi..biarkan aja aku macam ni…

Yang lebih menguatkan aku..bila teringat..mak aku yang lahirkan anak sulung..tapi..suami tak ada disisi…family pon tak ada….aku tak diazankan oleh abah dulu..tp aku tak tanya pulak….siapa yang azankan aku..huhu..abah kerja..sama mcm ron..Cuma…abah bahagian perubatan ..ron..ntah..belajar engineer..tp askar jugak…kalo dia masuk perang….emm….adakah aku besedia sebagaimana mak aku…pergh….ron tak msg aku sehari pun…aku dah sedey..

Tp aku sayang ron…sayang sangat….dan sebab sayang…aku rasa..aku sanggup lepaskan dia ntk berjuang demi agama…sbb syurga itu abadi...biar anak aku tanye..abah mana….abah jihad sayang…(berangan)….tp itu cuma rasa……..aku tak tahu mampu atau tak…memang aku tak mampu nak jadi macam Siti Hajar dan Ismail yang ditinggalkan kat padang pasir tandus…tapi..ya…cuba...

sememangnya tak putus2 kami berdoa..namun jodoh, ajal maut Allah tentukan..memang aku sayang dia..memang dah bertahun-tahun aku sayang kan dia…maybe 4,5 thn gak...tapi…yang Esa itu lebih maha mengetahui……langit dan bumi..isi hati….masa depan…sama ada aku ini terbaik untuk ron…atau tidak…oleh itu..buat sekelumit masa yang Allah anugerah kan ntuk aku..biar aku terus menyayangi ron….hingga Allah takdirkan jalan yang lebih baik untuk kami…maut atau…

Sungguh..sungguh Allah maha pengasih dan penyayang..menganugerahkan perasaan ini pada kita semua…tapi…tapi aku sering leka dengan anugerah ini..bagos bila ron busy..aku pon busy..bagos kami jauh..jadi..tak leka sangat..sebab kami penah leka..dan kami kesal dengan kelekaan itu…duniawi

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

hohoho...
terharunya aku baca blog ni...
ala2 AYAT AYAT CINTA...

Orange Rose berkata...

aish..ayat2 cinta lg dasat tuh

saye pon terharu bila bace balik

putriashgar berkata...

ha~
ain lyn hati. xley thn bce.
dush~