Jumaat, 6 November 2009

memaafkan akan membahagiakan diri sendiri

rindu masih rindu

sayang masih ada

cinta jugak masih ada

pada aku kalau nak lupakan rindu, sayang dan cinta.. dalam mase setahun tu.. dah boleh lupa dah

tapi kalau nak lupakan kekecewaan sebab dikhianati.. memang payah

sebab dikhianati oleh orang yg sangat kita sayang

walau aku tahu dia tak niat... tapi dia dah besar.. boleh pikir2..


aku pun bodo.. kalau bace blog dia..sure aku dapat agak tu dia.. masaalahnya time tu tak bace.. just bace tajuk je.. lama dah dengan dia.. takkan le tak kenal caranya, guraunya.. sama je macam yg di explain.. bila dah jadi.. baru ulang bace.. dan saat itu sgt pedih.. sebab tahu apa yg jadi dibelakang.. kenapa sebelum jadik aku just bace tajuk je?... Allah maha mengetahui

aduh.. nape aku ungkit lagi?

kecewa.. ya.. sebab aku sangat kecewa ditipu dan dikhianati macam ni.. trauma tu menghantui diri.. hanya yg pernah lalui saja tahu.. makan dalam... pedih yg terlalu dalam.. pedih yg entah bila akan reda.. aku dah tak cemburu.. malah seronok tengok dia bahagia.. suma sakit.. sakit ni tak hilang2

bila tanya pada abah... macam mana nak ilang kan pedih ni?

maafkan dia.. maafkan.. maafkan.. maafkan seikhlas hati..

kenapa payah sangat nak maafkan

tapi memang betol cakap abah.. memaafkan akan membahagiakan diri sendiri

perlu kekuatan iman

4 ulasan:

Fathi Adha berkata...

memaafkan orang ni satu menda yg sangat mulia... walaupun pedih dan sangat susah nk buat... tp bile kite kuatkan semangat utk buat...insyaAllah..dapat..

Allah maha kuasa...

zeqzeq berkata...

Ain, boleh bagi saya satu peluang lagi tak, maafkan kami, maafkan kami..

hhee

zaiMi berkata...

maafkan je la.. pstu cr yg lain.. hehe

~miszirdawaty~ berkata...

ain2, dah la.
haih~